2011. július 22., péntek

Zöldborsóleves vajas galuskával


Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 ek. szőlőmagolaj, 20 dkg fagyasztott zöldborsó, bors, tengeri só, tetszés szerinti csirkeaprólék (szárny, láb, farhát) és pár darab csirkemáj, 1,5 l. csirke alaplé, petrezselyemzöld, a galuskához: 1 tojás, 6-8 dkg liszt, 2-3 dkg vaj, tengeri só

Elkészítése: a felhevített szőlőmagolajra dobjuk a megtisztított, felszeletel zölségeket, valamint az aprólékot. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük csirke alaplével. Ízesítjük borssal és ha szükséges tengeri sóval. 20-30 percig lassú tűzön főzzük. Mielőtt leves elkészül , beletesszük a kiáztatott csirkemájat, bele szaggatjuk a galuskát, készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel. 

28 megjegyzés:

  1. Nyaka, mája, borsó, galuska, nekem való leves!! Itt csurog a nyálam :)

    VálaszTörlés
  2. Így csirkésen, így szeretem ! De csak friss borsóval, annak meg már elmúlt az ideje. :(

    VálaszTörlés
  3. Ez már komoly jogi kategóriába tartozó dolog amit látunk. Ez kérem egyenesen izgatás! De nagyon finom lehet, én is csináltam valamelyik nap, de ezt látva módosítom a hétvége leves étrendjét.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  4. macerás, de finom :))))))

    VálaszTörlés
  5. Ez a leves maga a gyönyörűség, a fotók is csodálatosak.

    VálaszTörlés
  6. Nagyon guszta lett a levesed, szívesen ennék akár most is belőle!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon guszta. Imádom a vajas galuskát. A hétvégére valami husilevesben gondolkodtam, de levesed most annyira megkívántam, hogy ez lesz a nyerő! Köszi ;D

    VálaszTörlés
  8. imádom ezt a kombinációt :)

    Csibe

    VálaszTörlés
  9. Egy tányérkával én is szívesen bekanalaznék :))

    VálaszTörlés
  10. Anazar...én is imádom az aprólékot a levesben)))

    VálaszTörlés
  11. gondaanyu...én a fagyasztott borsót szeretem a konzervet és az üvegeset viszont egyáltalán nem, üveg ízük van

    VálaszTörlés
  12. Kati...finom is volt))), prószáld ki

    VálaszTörlés
  13. Neduddgi...végül mi lett a hétvégi leves??)))

    VálaszTörlés
  14. catyst...ez nem macerás))), mindent bele a fazékba és ha kész bele a nokedlit)))

    VálaszTörlés
  15. Éva...köszönöm))), kínálnálak, de már elfogyott)))

    VálaszTörlés
  16. Petra...végül mi lett a hétvégi leves??))

    VálaszTörlés
  17. Panna...egy-két tányérkával én is bekanalaztam)))

    VálaszTörlés
  18. Tényleg nagyon étvágygerjesztő!!

    VálaszTörlés
  19. Húúú, én is így készítem és imádom! (kivéve a szőlőmagolaj jelenlétét) Nagyon finom leves!!!

    VálaszTörlés
  20. Ma ilyen lesz az ebéd.
    Azt mondta a Juli, hogy :
    -Mama! Kettő csibelábat is tegyél bele! Egyet nekem, egyet a Papának !
    Mivel a Papa az abszolút kedvenc, (egy van csak belőle neki ) kedvez erősen:):)

    VálaszTörlés
  21. Vicuska...valaminő zsiradékot csak teszel alá

    VálaszTörlés
  22. gondaanyu...a férjem is imádja a csirkelábat, sőt a kacsáét is((((

    VálaszTörlés
  23. Valaminőt igen, egyszerű napraforgó olajat :)

    VálaszTörlés
  24. Vicuska...a szőlőmag olaj, egy hajszállal finomabb)))

    VálaszTörlés