Elkészítése: a felhevített szőlőmagolajra dobjuk a megtisztított, felszeletel zölségeket, valamint az aprólékot. Pár percig dinszteljük, majd felöntjük csirke alaplével. Ízesítjük borssal és ha szükséges tengeri sóval. 20-30 percig lassú tűzön főzzük. Mielőtt leves elkészül , beletesszük a kiáztatott csirkemájat, bele szaggatjuk a galuskát, készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.
2011. július 22., péntek
Zöldborsóleves vajas galuskával
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nyaka, mája, borsó, galuska, nekem való leves!! Itt csurog a nyálam :)
VálaszTörlésÍgy csirkésen, így szeretem ! De csak friss borsóval, annak meg már elmúlt az ideje. :(
VálaszTörlésNagyon finom lehet.
VálaszTörlésEz már komoly jogi kategóriába tartozó dolog amit látunk. Ez kérem egyenesen izgatás! De nagyon finom lehet, én is csináltam valamelyik nap, de ezt látva módosítom a hétvége leves étrendjét.
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
macerás, de finom :))))))
VálaszTörlésEz a leves maga a gyönyörűség, a fotók is csodálatosak.
VálaszTörlésNagyon guszta lett a levesed, szívesen ennék akár most is belőle!
VálaszTörlésNagyon guszta. Imádom a vajas galuskát. A hétvégére valami husilevesben gondolkodtam, de levesed most annyira megkívántam, hogy ez lesz a nyerő! Köszi ;D
VálaszTörlésimádom ezt a kombinációt :)
VálaszTörlésCsibe
Egy tányérkával én is szívesen bekanalaznék :))
VálaszTörlésAnazar...én is imádom az aprólékot a levesben)))
VálaszTörlésgondaanyu...én a fagyasztott borsót szeretem a konzervet és az üvegeset viszont egyáltalán nem, üveg ízük van
VálaszTörlésKati...finom is volt))), prószáld ki
VálaszTörlésNeduddgi...végül mi lett a hétvégi leves??)))
VálaszTörléscatyst...ez nem macerás))), mindent bele a fazékba és ha kész bele a nokedlit)))
VálaszTörlésHobbychef...köszönöm))))
VálaszTörlésÉva...köszönöm))), kínálnálak, de már elfogyott)))
VálaszTörlésPetra...végül mi lett a hétvégi leves??))
VálaszTörlésCsibe...verhetetlen)))
VálaszTörlésPanna...egy-két tányérkával én is bekanalaztam)))
VálaszTörlésTényleg nagyon étvágygerjesztő!!
VálaszTörlésHúúú, én is így készítem és imádom! (kivéve a szőlőmagolaj jelenlétét) Nagyon finom leves!!!
VálaszTörlésMa ilyen lesz az ebéd.
VálaszTörlésAzt mondta a Juli, hogy :
-Mama! Kettő csibelábat is tegyél bele! Egyet nekem, egyet a Papának !
Mivel a Papa az abszolút kedvenc, (egy van csak belőle neki ) kedvez erősen:):)
Maria...finom volt)))
VálaszTörlésVicuska...valaminő zsiradékot csak teszel alá
VálaszTörlésgondaanyu...a férjem is imádja a csirkelábat, sőt a kacsáét is((((
VálaszTörlésValaminőt igen, egyszerű napraforgó olajat :)
VálaszTörlésVicuska...a szőlőmag olaj, egy hajszállal finomabb)))
VálaszTörlés