Hozzávalók: 70 dkg sertéscomb kockára vágva, 1 nagy fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 ek. olaj, 1 db paradicsom, 1db zöldpaprika, bors, vegeta, 1 csipet őrölt kömény, 1 csipet majoránna, 1 ek. pirospaprika
Elkészítése: a felhevített olajra rádobom a kockára vágott hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát és a paradicsomot, dinsztelem pár percig, addig, amíg a hagyma kissé megfonnyad. Ekkor lehúzom a tűzről a kuktát, a hagymás kutymákra szórom a pirospaprikát, összekeverem, majd felöntöm vízzel, rádobom a kockára vágott combot és ízesítem borssal, vegetával, köménnyel és a majorannával. Ráöntök még annyi vizet, hogy ellepje, aztán becsukom a kuktát és a hús puhulásáig főzöm.
A tojásos nokedlit úgy kedvelem ha bőven van rajta tojás, így kb. fél kiló nokedlihez 8 db-ot ütök fel.
Ó ez a látvány gyönyörű, nagyon jól hangzik guszta !
VálaszTörlésNagyon jó ötlet!!
VálaszTörlésÉn is így szeretem a pörit, vagy tarhonyával, vagy tojásos nokival. Valamikor régen a károlyi kertben ettem így először, és azóta csak így eszem. Remekül néz ki gratulálok.
VálaszTörlésmaradok 10-telettel NEDUDDGI
Majd megadóztatnak:) A hústól köszvényed lesz, a nokedli hízlal, ha jól emlékszem egy időben a tojás is ellenség volt:):):)
VálaszTörlés... és fejessalátával :)))
VálaszTörlésaz én agyamban a tojásos nokedli a salátaszezon kajája :)))
Éva...imádom a pörkölteket és persze a tojásos nokedlit is)))
VálaszTörlésMaria...a tojásos nokedli finom pörköltökhöz ás juhtúrós galuska is
VálaszTörlésNeduddgi...egyszer próbáld ki juhtúrós galuskával is
VálaszTörlésgondaanyu...a nokedli rizslisztből van)), akkor is bünti jár????
VálaszTörléscatyst...hmmmmmmmmmm, egy jó kis fejes sali))), királyság ( le szoktam inni a levét))) )
VálaszTörlésnokedlivel..nálunk. :)
VálaszTörlésAmúgy isteni lehet, én is le szokom szürcsölni a levét, lehet nem illik, de akkor is. :)
VCS...nincs is jobb a saláta levénél))))
VálaszTörlésDE van, egy másik saláta leve :D
VálaszTörlés