Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 50 dkg darált marhahús, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál tengeri só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2-3 evőkanál jegesen hideg ásványvíz
Elkészítése: a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd a masszát egy zárható tálban betesszük a hűtőbe. Egy éjszakán át érleljük. Másnap hüvelykujjnyi kolbászokat formázunk belőlük és megsütjük őket. Állítólag csak úgy jó, ha parázs fölött vaslapon sül, de szerintem sütőben sütve sem veszt semennyit az élvezeti értékéből. Lehet, hogy szentségtörésnek tűnik, de én tökfőzelék mellé készítettem feltétként és nem ajvárt vagy kenyeret adtam mellé.
Nagyon guszta! Biztos hogy finom volt a főzelék mellé is, de eltudom kébzelni kenyér és valami savanyúsággal is!
VálaszTörlésKis ecetes vízben áztatott vöröshagymával eszik itt Baja környékén a bennszülöttek.
VálaszTörlésLeginkább grillezni szoktuk.
mi is hagymával esszük, lilával, én szoktam sütni grillen is, meg sütőben is. :)
VálaszTörlésÉva...koviubi))) és friss kenyér
VálaszTörlésgondaanyu és Csibe...ha még hagymát ennék a fokhagymáshoz tuti, hogy felborulnék)))
VálaszTörlésnem volt grill kedvem (pedig a sütőm is grillez és kint is lehet)
Nagyon jól néz ki, de ha nem mondod el nekem, hogy mi a különbség a csevap és a plyeszka izé között, akkor hülyén fogok meghalni az tutti. Lécci lécci lécci naaaa csak most az 1* :D
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
Neduddgi...íme: http://agifoz.blogspot.com/2010/05/az-igazi-csevap-igy-keszul.html
VálaszTörlés