2011. július 6., szerda

Csevap(csicsa)


Rákerestem a csevapra a neten. Rengeteg receptet találtam és azt hiszem erre az ételre igazán igaz: ahány ház, annyi szokás. (némi molyozás után rájöttem arra is, hogy mi a csevap és a plyeszkavica közötti különbség)))

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 50 dkg darált marhahús, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott evőkanál tengeri só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2-3 evőkanál jegesen hideg ásványvíz

Elkészítése: a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd a masszát egy zárható tálban betesszük a hűtőbe. Egy éjszakán át érleljük. Másnap hüvelykujjnyi kolbászokat formázunk belőlük és megsütjük őket. Állítólag csak úgy jó, ha parázs fölött vaslapon sül, de szerintem sütőben sütve sem veszt semennyit az élvezeti értékéből. Lehet, hogy szentségtörésnek tűnik, de én tökfőzelék mellé készítettem feltétként és nem ajvárt vagy kenyeret adtam mellé.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Biztos hogy finom volt a főzelék mellé is, de eltudom kébzelni kenyér és valami savanyúsággal is!

    VálaszTörlés
  2. Kis ecetes vízben áztatott vöröshagymával eszik itt Baja környékén a bennszülöttek.
    Leginkább grillezni szoktuk.

    VálaszTörlés
  3. mi is hagymával esszük, lilával, én szoktam sütni grillen is, meg sütőben is. :)

    VálaszTörlés
  4. gondaanyu és Csibe...ha még hagymát ennék a fokhagymáshoz tuti, hogy felborulnék)))
    nem volt grill kedvem (pedig a sütőm is grillez és kint is lehet)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól néz ki, de ha nem mondod el nekem, hogy mi a különbség a csevap és a plyeszka izé között, akkor hülyén fogok meghalni az tutti. Lécci lécci lécci naaaa csak most az 1* :D
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  6. Neduddgi...íme: http://agifoz.blogspot.com/2010/05/az-igazi-csevap-igy-keszul.html

    VálaszTörlés