Elkészítése: a hal aprólékot a felkockázott hagymával, paradicsommal, paprikával , babérlevéllel és az egész borssal együtt , kb. másfél liter vízben feltesszük főni. Ízesítjük a vegetával. Közben a halfilét feldaraboljuk, besózzuk és félre tesszük. Az alaplét lassú tűzön, 40 percig csendesen rotyogtatjuk, majd leszűrjük. A répaféléket és burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a zöldbabbal együtt a leszűrt alaplébe tesszük és puhára főzzük. Amikor majdnem elkészült, bele tesszük a halszeleteket és még addig főzzük (kb 4 perc), amíg a hal meg nem fő. Ízesítjük a lime levével, tárkonnyal , petrezselyemzölddel és bele dobjuk a levesbe a főtt rákokat is.
Az aprólék a hagymával, paradicsommal és a fűszerekkel.
Igazi nyári halleves. Még a halászléhez szokott pasiknak is ízlene szerintem:) Az afrikai harcsáról van egy -két történet a baráti körben, elég strapabíró jószág :)
VálaszTörlésMacs kapott belőle?
gondaanyu...igen, igazi nyári hallé, pici lime héjat is reszeltem bele,isteni finom
VálaszTörlésa Bandi a megpucolt rák húsából kapott, szerette)))