2011. július 17., vasárnap

Joghurtos céklasaláta


Hozzávalók:: 30 dkg cékla, 2 evőkanál reszelt torma, 2 dl joghurt, 2 dl tejföl, tengeri só, bors, 1 kávéskanál snidling, 1 kávéskanál nyírfacukor

Elkészítése: a céklát nyersen lereszeljük (lehet főzöttet is, ki hogyan szereti) és hozzá adjuk a tormát, valamint a snidlinget. A joghurt és a tejföl keverékét ízesítjük  sóval, nyírfacukorral és a borssal, majd a céklára öntjük és alaposan összeforgatjuk, majd behűtjük. Húsok mellé nagyon finom, de magában is üdítő saláta ebben a hőségben.

12 megjegyzés:

  1. Céklából jöhet bármennyi menyiségben, bárhogyan elkészítve....NAGY kedvencem!!!

    Nagyon jól néz ki ez a saláta :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem a céklát, jó ötletet adtál. Ez a saláta ilyen melegben tökéletes. :)

    VálaszTörlés
  3. Valóban jó ilyenkor ez a saláta, jó ötletet adtál.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a céklasaláta receptet még nem ismertem, de rögtön el is készítem, délig még lehűlik. Remélem tudok kiásni tormát, mert nagyon kemény a talaj.
    Köszi a receptet.

    VálaszTörlés
  5. Okki...én is imádom a céklát, minden formájában)))

    VálaszTörlés
  6. Mrita...köretnek sültek mellé, de magában is finom

    VálaszTörlés
  7. Gesztenye...cékla jöhet minden mennyiségben)))

    VálaszTörlés
  8. marisz57...kiváncsi vagyok, hogy ízlett

    VálaszTörlés
  9. Kati...minden céklás izének szép, rózsaszín színe van))))

    VálaszTörlés