Elkészítése: a csülköt kicsontozzuk, a bőrét lefejtjük, a kövér részeket is levagdossuk. A húst 2x2 centis darabokra szeleteljük. A kövér részt is összevágjuk és egy serpenyőben kisütjük. A pörcöket kiszedjük és félre tesszük. A szőlőmagolajat lábosba tesszük, bele hintjük a köményt, a felkockázott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát és szalmasárgára pároljuk. Rátesszük a húskockákat és fehéredésig sütjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük sóval, reszelt szerecsendióval, gyömbérrel, piros arannyal, felszeletelt paprikával, borssal.
Amikor a hús félfővésben van, rátesszük a pirospaprikát és megkeverjük. Rátesszük a felkockázott káposztát meg a pörcöket és a tetejére szórjuk a málnát. Lefedve megfőzzük. Tálaláskor tejföllel díszítjük.
Guszta nagyon, bár megkéne kóstolnom ahhoz hogy tudjam milyen a káposztával a málna?
VálaszTörlésÉva...kissé pikáns lett a málnától, nagyon finom volt
VálaszTörlésnekem ez elég bizarr, (és persze macerás is :P) de ha megkínálnál, megkóstolnám :)))) bízom az ízlésedben :))
VálaszTörlésMálnás :):) A piszke savanyított volna. Így viszont egy jó kis szójáték:)
VálaszTörlés