2011. július 26., kedd

Kelkáposzta-főzelék

Felirat hozzáadása


Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg kelkáposzta, 2 evőkanál szőlőmag olaj, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, őrölt kömény, vegeta, majoránna, bors

Elkészítése: a felhevített olajra rádobom a lereszelt fokhagymát és a szeletekre vágott kelkáposztát. Megdinsztelem , rászórom a pirospaprikát és felöntöm vízzel. Ízesítem köménnyel, borssal, vegetával és a majoránnával. Amikor félig megpuhult a kelkáposzta bele teszem a megtisztított, kockára vágott burgonyát és készre főzöm a főzeléket. Ha nem elég sűrű, törjünk össze pár darab burgonyát a főzelékből és sűrítsük azzal. Feltétnek csevap húsból készült gombócokat adtam.

13 megjegyzés:

  1. ez is nyami, leszámítva major annát :P

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, így ilyen módszerrel fogom legközelebb főzni, mert úgy látom sokkal sűrűbb mint amilyen az enyém szokott lenni!

    VálaszTörlés
  3. akkor ebből kérek, velem lehet alkudni, még 10 napig össze lesz varrva a kezem...

    VálaszTörlés
  4. Nyámi, főzelék, amit én nagyon szeretek ;))

    VálaszTörlés
  5. Ahogy a régi versike is mondja, "kis malackám jöszte ,jöszte, itt a finom kelkápjöszte" mellesleg a kedvenc főzelékem és sokszor csinálok itthon is magamnak, mert a család nem igazán szereti, de én,.....

    VálaszTörlés
  6. catyst...ne máá, kelkáposztához jár a majoránna)))

    VálaszTörlés
  7. Éva...én így szoktam besűríteni

    VálaszTörlés
  8. VCS...fényposttal nem lehet küldeni)))

    VálaszTörlés
  9. nálam csak az őrült kömény jár hozzá :PP

    VálaszTörlés