2011. július 16., szombat

Halleves tárkonyosan


Hozzávalók: 50 dkg nyúzott, filézett afrikai harcsa, 6-8 db főtt rák, 70 dkg hal aprólék, 2 db babérlevél, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 db burgonya, 1 marék zöldbab, 1 kávéskanál egész bors, 1 mokkáskanál tárkony, vegeta, 1 fél lime leve, 1 csokor petrezselyem

Elkészítése: a hal aprólékot a felkockázott hagymával, paradicsommal, paprikával , babérlevéllel és az egész borssal együtt , kb. másfél liter vízben feltesszük főni. Ízesítjük a vegetával.  Közben a halfilét feldaraboljuk, besózzuk és félre tesszük. Az alaplét lassú tűzön, 40 percig csendesen rotyogtatjuk, majd leszűrjük. A répaféléket és burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a zöldbabbal együtt a leszűrt alaplébe tesszük és puhára főzzük. Amikor majdnem elkészült, bele tesszük a halszeleteket és még addig főzzük (kb 4 perc), amíg a hal meg nem fő. Ízesítjük a lime levével, tárkonnyal , petrezselyemzölddel és bele dobjuk a levesbe a főtt rákokat is.


Az aprólék a hagymával, paradicsommal és a fűszerekkel.

2 megjegyzés:

  1. Igazi nyári halleves. Még a halászléhez szokott pasiknak is ízlene szerintem:) Az afrikai harcsáról van egy -két történet a baráti körben, elég strapabíró jószág :)
    Macs kapott belőle?

    VálaszTörlés
  2. gondaanyu...igen, igazi nyári hallé, pici lime héjat is reszeltem bele,isteni finom

    a Bandi a megpucolt rák húsából kapott, szerette)))

    VálaszTörlés