2011. július 7., csütörtök

Guadalajara leves


Hozzávalók: 70 dkg marhahús, 2 doboz konzerv bab (én egy doboz fehér és egy doboz vörösbabot tettem bele), 1 fej hagyma, 2 ek. szőlőmagolaj, 1 ek. Taco seasoning mix fűszerkeverék, pirospaprika, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 doboz konzerv bébikukorica, tengeri só, 1 doboz konzerv paradicsom, 1 db piros chilipaprika

Elkészítése: a felhevített olajra dobom a felkockázott hagymát és a szintén kockákra vágott marhahúst. A húst és hagymát megpirítom, majd rászórom a pirospaprikát  és a fűszerkeveréket, felöntöm kb. másfél liter vízzel. A marhát puhulásig főzöm ,ekkor teszem bele a felkarikázott kétféle répát, a feldarabolt chilipaprikát és a paradicsom konzervet. Amikor a hús is és a zöldségek is puhák , akkor bele öntöm a babkonzerveket és a feldarabolt bébikukoricát. Ha a fűszerkeveréktől nem elég sós, lehet még sóval ízesíteni.Tejföllel, reszelt sajttal, jalapeno paprikával és tortilla csipsszel tálalom.

11 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, elég érdekes számomra az étel neve. Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. erre látatlanban tizes skálán tizest adnék, szeretjük a mexikói konyhát (is) :))

    VálaszTörlés
  3. Jónak tűnik és nagyon gusztusos a képen.
    Én egyszer valahol ettem chilei tyúkhúslevest, abban is volt bébi csöves kukorica is, meg leszemezve is. Sajnos sehol nem találkoztam még a receptjével. nem ismered véletlenül?

    VálaszTörlés
  4. Inkább jövök és megeszem nálad :):):):)

    VálaszTörlés
  5. Éva...köszönöm, Guadalajara Mexikóváros után az egyik legnagyobb város, talán ez után kapta a nevét

    VálaszTörlés
  6. marisz57...nem ismerem , sajna
    a receptjeim között van kolumbiai burgonyaleves, de talán csak abban hasonlít az általad említetthez, hogy csirke van benne, igaz, az sem tyúk)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon különlegesnek tűnik ez a leves. Biztosan finom.

    VálaszTörlés
  8. Petra...nagyon finom, érdemes kipróbálni

    VálaszTörlés
  9. Sopronba ettem, a toronytól nem messze a téren 2x is nagyon finom

    VálaszTörlés