2011. július 31., vasárnap

Garnéla hollandi mártással


Tulajdonképpen itt nem a főtt garnéla megvétele volt igen nehéz))), hanem az, hogy még sosem készítettem hollandi mártást. Spárga szezonban nézegettem a gasztroblogokat és csurgattam a nyálam a mártás után. Most jött el az ideje, hogy kipróbáljam.

Hozzávalók: 16 db főtt garnéla, amit ügyesen megtisztítunk. Hozzávalók a hollandi mártáshoz:(én a klasszikus hollandi mártás receptjét készítettem el a mindmegettéről ): 30 dkg vaj, 12 db tojássárga, 3 dl víz, 1 db citrom, őrölt fehér bors, tengeri só

Elkészítése: a vajat felolvasztjuk és melegen tartjuk. A tojássárgákhoz hozzáadjuk a vizet és megsózzuk. Vízfürdőben, mérsékelt tűzön, habverővel könnyű, habszerű állományig felverjük. Ezután a vízgőzről levesszük és további keverés közben az írótól külön vált vaj tiszta részét lassú csurgatással hozzáadjuk. Szűrt citromlével   és őrölt fehér borssal fűszerezzük. Akkor jó, ha bársonyosan sima lesz az állaga.

Egy kis  tarama is került a tányérra, nagy kedvenc lett.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó lett a mártásod állaga. Guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Petra...köszönöm, megdolgoztam vele, hogy krémes legyen)))

    VálaszTörlés
  3. megkóstolnám, de amilyen lusta vagyok, tuti nem vesződnék az elkészítésével, nagyon macerás :)))

    VálaszTörlés
  4. catyst...amikor belevágtam a mártásba , még nem hittem, hogy sikerülni fog))), de szép lett, selymes és finom)))

    VálaszTörlés
  5. ez tuti tényleg jó a receptke fini lehet
    Maradok 10-telettel NEDUDDGUI

    VálaszTörlés