2012. március 11., vasárnap
Mézes, mustáros szűzérmék
Hozzávalók: 50-60 dkg sertésszűz, 2 evőkanál szőlőmagolaj, 2 - 3 evőkanál mustár, abból egy ek. lehet magos mustár is, 2 evőkanál méz, 3 evőkanál tejföl, 3 evőkanál főzőtejszín,csapott evőkanál nyírfacukor, fél citrom, só, bors, 1-2 evőkanál zabpehelyliszt
Elkészítése: a lehártyázott sertésszüzet felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük, ez kb. 2-2 perc oldalanként. A szeleteket kiszedjük az olajból és félrerakjuk őket. Közben egy tálban simára keverjük a hozzávalókat: a mustárt, a mézet, a tejfölt, a főzőtejszínt, a nyírfacukrot és zabpehelylisztet. A szószt a visszamaradt olajra öntjük és beletesszük a szűzérméket is. Addig főzzük, ameddig a szósz be nem sűrűsödik. Ennyi idő alatt az elősütött szűz is átfő. Ha sűrű lenne a szósz, akkor higíthatjuk vízzel vagy tejszínnel. Pikánsabbá tehetjük ha belereszeljük a citrom héját és pár cseppet facsarunk a levéből. Beledobhatunk pár kapribogyót vagy egy összekockázott savanyú uborkát is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Azt szeretném kérdezni, hogy a húsit, hogy klopfolod ki? milyen vastag szeletekre vágod? én úgy csináltam, hogy vastag szeletek, és szálán kihajtottam a húst, és nem klopfoltam. A másik kérdés, hogy a kevert szószt, a felhevített olajba öntöd, vagy kicsit lehűtöd az olajat, a múltkor nekem teljesen összekapta a tejes mártást amit csináltam, ezért kérdezem?
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
én a fél kilós szűzből kb. 10-11 szeletet vágok és csak kissé klopfolom ki, nem papír vékonyságúra
Törlésa langyos olajra öntöm, nem a tűzforróra
Köszönöm szépen. Neki fogok veselkedni, mert ez nagyon tetszik
Törlésez a kaja is nyammis nekem :):)
VálaszTörlésakkor királyság van))))
Törléspedig már megfogadtam, hogy csak jóllakottan jövök a blogodra :P
VálaszTörlésmegint sikerült éhesnek lennem, ez olyan fini lehet :)))
a kutymák hamar kész, a hús hamar átsül-fő, határozottan ideálisan nem macerás)))
TörlésKöszönet az inspirációért, még ma muszáj volt készítsek egy hasonlót:) http://kataakonyhaban.blogspot.com/2012/03/mezes-mustaros-belszin.html
VálaszTörlésmegnéztem)))
Törlésvalóban mindenki változtat a recepten, ki-ki a saját szája íze szerint
Visszajelöltelek Málna, na nem azért mert Te is jelöltél nálam és mert pont addig jutottam a blogod nézegetésében, hogy "kötelező, de legalább is illik visszajelölni". :))) Ez egy spontán reakció és őszinte leszek, nem is annyira a receptek fogtak meg, hanem a képek!! Valami csodás fotók, akár ki is készíti. :)) A receptek is nagyon jók amúgy! ;)
VálaszTörlésakkor jelölök be blogokat, ha találok bennük valami érdekest
Törlésjah, néha szoktam ilyen leveleket kapni))), van amikor bosszankodom rajtuk, de van amikor nem hoznak lázba
a képeket én készítem, de milyen érdekes, én rém bénának találom őket(((
köszönöm a dícséretet)))
Hát mindent rá lehet fogni a képeidre, dehogy bénááák, na azt nem! :)) Szerintem zseniálisak! És pont egy-egy kép győzött meg róla, hogy a receptbe, leírásba is beleolvassak. :)) Aztán itt ragadtam. :))
Törlésa dícséret, az dícséret)))
Törlésés én még azt hittem, hogy a receptjeim nem unalmasak)))
hiába na, kinek a pap, kinek a paplan)))