2012. március 19., hétfő
Bécsi borjúbecsinált
Hozzávalók: 70 dkg borjúcomb, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 7 dkg zabpehelyliszt, 1 liter zöldségleves, 20 dkg sárgarépa, 2-3 dkg kapribogyó, 2 dl tejföl, 1-2 evőkanál citromlé, fehér bors
Elkészítése: a húst, a hagymát és a szalonnát felkockázzuk. Magas falú serpenyőben a vajat felhevítjük. Beleszórjuk a szalonnakockákat, ropogósra sütjük, majd kivesszük. A húst a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, szintén megpirítjuk, majd visszatesszük a szalonnát. Rászórunk 4 dkg zabpehelylisztet és állandó keverés mellett dinszteljük és felöntjük a leves felével. Fedő alatt, alacsony hőfokon fél órát pároljuk. A felkarikázott répát és a kapribogyót hozzáadva a húshoz még további kb. 15-20 percig pároljuk, ha elfőtte volna a levét , akkor pótoljuk a maradék húslével. A tejfölben elkevert maradék zabpehelyliszttel besűrítve felforraljuk és még 2-3 percig főzzük. Citromlével és fehér borssal ízesítjük.
(Magyar Angéla receptje alapján, Star magazin)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése