2012. március 19., hétfő

Bécsi borjúbecsinált



Hozzávalók: 70 dkg borjúcomb, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál vaj,  7 dkg zabpehelyliszt, 1 liter zöldségleves, 20 dkg sárgarépa, 2-3 dkg kapribogyó, 2 dl tejföl, 1-2 evőkanál citromlé, fehér bors

Elkészítése: a húst, a hagymát és a szalonnát felkockázzuk. Magas falú serpenyőben a vajat felhevítjük. Beleszórjuk a szalonnakockákat, ropogósra sütjük, majd kivesszük. A húst a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát,  szintén megpirítjuk, majd visszatesszük a szalonnát. Rászórunk 4 dkg zabpehelylisztet és állandó keverés mellett dinszteljük és felöntjük a leves felével. Fedő alatt, alacsony hőfokon fél órát pároljuk. A felkarikázott répát és a kapribogyót hozzáadva a húshoz még további kb. 15-20 percig pároljuk, ha elfőtte volna a levét , akkor pótoljuk a maradék húslével. A tejfölben elkevert maradék zabpehelyliszttel besűrítve felforraljuk és még 2-3 percig főzzük. Citromlével és fehér borssal ízesítjük.

 (Magyar Angéla  receptje alapján, Star magazin)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése