Hozzávalók: 2 db zsenge karalábé, 2 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, 2-3 evőkanál zabpehelyliszt, himalája só, bors, egy darabka vaj
Elkészítése: a megtisztított karalábékat felkockázom és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítem a sóval és borssal, majd puhára főzöm. Mikor elkészült besűrítem a zabpehelyliszt , a tejföl és a főzőtejszín simára kikevert elegyével, hagyom hogy forrjon párat addig, amíg a főzelék be nem sűrűsödik és ekkor dobjuk bele a darabka vajat is.
Tepsiben sült fasírtgolyókkal tálalom.
2012. március 7., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mentem, és gondolkodom még, hogy szeretem é a karalábé főzeléket. De kipróbálni biztos, hogy kipróbálom.Köszönöm, és maradok mint mindig 10-telettel NEDUDDGI
VálaszTörlésolyan finom, zsenge karalábékat kapni most télvizavé, szinte édesek, nem fásak
Törlés(a zöld héjú karalábék)
Guszta nagyon! Finom lehet bár még a töltött karalábén kívül más formában nem csináltam a karalábéból semmit. Itt az ideje hogy kipróbáljam szerintem hasonló lehet az íze a töltötthöz, különösen ha ilyen finom fasírtgolyókat készítek mellé!
VálaszTörlésén meg a töltöttel bíbelődöm csak ritkán, a főzeléket jobban szeretem, kevésbé macerás *by catyst*))))
Törléshihi :))) nyersen megenni a zsenge karalábét még kevésbé macerás :PPPP :))))))))))
VálaszTörlésOvis koromban az anyukám minden délután egy fél karalábéval várt, mert az volt a kedvencem. :) A karalábéfőzeléket is nagyon szeretem, bár én a vajon szoktam megfuttatni a karalábékat hozzá. Most így is ki fogom prószálni. :) A sütőben sült fasírtgolyó pedig....mmmmmmm :):):) Nulla zsír és nagyon finom úgy is. :)
VálaszTörlés