2012. március 10., szombat
Borjúpörkölt cigányosan
Volt nékem egy kolléganőm, akinek egy 170 kilós cigány ember volt a férje, a Jancsi. Szilvi istenien főzött, de otthon csak a Jancsi készíthetett pörköltet. Cigányosan. Az náluk annyit tett, hogy a paprikát és a paradicsomot már a megpuhult húshoz adták hozzá és onnantól fogva max. 10 percig főzték lassú tűzön, hogy a paprika és paradicsom darabok egyben maradjanak.
Hozzávalók: 70 dkg borjúcomb, 2 db paradicsom, 2 db színes paprika (én egy zöld, egy piros), 2 evőkanál szőlőmag olaj (igaz, Jancsi csak zsírral szerette a pörit, szerinte olajjal főzni ezt az ételt szentségtörés), pirospaprika, bors, himalája só, csipet majoránna, 2 fej hagyma
Elkészítése: a felhevített olajon megdinsztelem a kockára vágott hagymát, rádobom a felkockázott borjúhúst és együtt pirítom őket. Majd rászórom a húsra a pirospaprikát és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítem a sóval, borssal, majoránnával. Amikor a hús készre főtt hozzáadom a felkockázott paradicsomokat és a paprikákat, innentől fogva még kb. tíz percig lassú tűzön szutyogtatom a pörköltet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Akkor én szeretem cigányosan :):)
VálaszTörlésakkor királyság van)))
TörlésVizicsibe a számban turkál, mer én is
VálaszTörléscsatlakozom az előttem szólóhoz :D
Maradok 10-telettel NEDUDDGI
)))
TörlésNagyon finom lehet így az íze a pörköltnek és a zöldség még egy kicsit roppanós is így elkészítve ugye? Egyszer majd kipróbálom így is mert eddig nem ilyen sorrendben tettem bele a paprikát és paradicsomot! Nagyon guszta!
VálaszTörlésén is fordítva szoktam, a hagyma mellé bedobom a paprikát és a paradicsomot is ,hagy sűrítse a levét
Törlésigen, sem a paprika, sem a paradicsom nincs szétfőzve
Kedves Neduddgi....ezen a mondásodon nevetnem kellett! :) Én nem is vagyok fogdoki :):):)
VálaszTörlésDe mitet csináljak, ha a számból vetted ki a szót :D
Törlés