2012. március 17., szombat

Narancsital


Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 kg cukor, 5 dkg citromsav, 8 liter víz

Elkészítése: az alaposan megmosott narancsokat a héjukkal együtt kockára vágjuk, kuktába vagy lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá hogy ellepje. Nagyon!!  puhára főzzük. Majd kivesszük a kuktából a megfőtt narancsokat és turmixgépbe rakjuk, összetörjük. Utána a turmixból átöntjük a pépet egy szürőbe vagy szitába és átpasszírozzuk rajta. Ami héj vagy nünüke fennmarad a szitán azt nyugodtan kidobhatjuk. Közben egy fazékban nyolc liter vizet melegítünk, beletesszük az egy kilógramm cukrot és a 5 dkg citromsavat, ha a cukor felovadt akkor beleöntjük a narancspépet, jól összekeverjük. És kész. Hagyjuk kihűlni, majd üvegekbe merjük.
Készíthetjük édesítőszerrel is.


10 megjegyzés:

  1. Ez nagyon aranyos ez a gyümölcs cica. :)

    VálaszTörlés
  2. Ez most friss fogyasztäsra van,vagy eltarthato egy ideig?:)

    VálaszTörlés
  3. nünüke :))))))
    de a főzéssel elveszti a c vitamint, nem? :)))
    ráadásul elég macerás :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jóvanmosmá))), szted melyik szörp van rogyásig cévitykóval????

      Törlés
    2. Amelyikbe utólag tesznek:) A szörp nem a vitamínról szól. Nagyon aranyos a narancscica:)

      Törlés