2012. március 7., szerda

Karalábéfőzelék

Hozzávalók: 2 db zsenge karalábé, 2 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, 2-3 evőkanál zabpehelyliszt, himalája só, bors, egy darabka vaj

Elkészítése: a megtisztított karalábékat felkockázom és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítem a sóval és borssal, majd puhára főzöm. Mikor elkészült besűrítem a zabpehelyliszt , a tejföl és a főzőtejszín simára kikevert elegyével, hagyom hogy forrjon párat addig, amíg a főzelék be nem sűrűsödik és ekkor dobjuk bele a darabka vajat is.
Tepsiben sült fasírtgolyókkal tálalom.

6 megjegyzés:

  1. Mentem, és gondolkodom még, hogy szeretem é a karalábé főzeléket. De kipróbálni biztos, hogy kipróbálom.Köszönöm, és maradok mint mindig 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. olyan finom, zsenge karalábékat kapni most télvizavé, szinte édesek, nem fásak
      (a zöld héjú karalábék)

      Törlés
  2. Guszta nagyon! Finom lehet bár még a töltött karalábén kívül más formában nem csináltam a karalábéból semmit. Itt az ideje hogy kipróbáljam szerintem hasonló lehet az íze a töltötthöz, különösen ha ilyen finom fasírtgolyókat készítek mellé!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én meg a töltöttel bíbelődöm csak ritkán, a főzeléket jobban szeretem, kevésbé macerás *by catyst*))))

      Törlés
  3. hihi :))) nyersen megenni a zsenge karalábét még kevésbé macerás :PPPP :))))))))))

    VálaszTörlés
  4. Ovis koromban az anyukám minden délután egy fél karalábéval várt, mert az volt a kedvencem. :) A karalábéfőzeléket is nagyon szeretem, bár én a vajon szoktam megfuttatni a karalábékat hozzá. Most így is ki fogom prószálni. :) A sütőben sült fasírtgolyó pedig....mmmmmmm :):):) Nulla zsír és nagyon finom úgy is. :)

    VálaszTörlés