2012. április 12., csütörtök

Csicseriborsós zöldségleves


Hozzávalók: 30 dkg csicseriborsó (üveges), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál olaj, 2 db babérlevél, só, őrölt fekete bors, másfél liter húslevesalaplé, 10 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csípős kolbász, 1 marék friss spenótlevél

Elkészítése: egy lábasban melegítsünk fel 3 evőkanál olajat és pirítsuk meg rajta a kétféle hagymát. Ízesítsük a babérlevéllel, sóval és borssal, majd öntsük rá az alaplevet és kis lángon kezdjük el főzni. A zellert, a burgonyát és a sárgarépát tisztítsuk meg, szeleteljük fel. Ezeket is adjuk a leveshez és főzzük további kb. 15 percig. A kolbászt karikázzuk fel és pirítsuk meg a maradék olajon. A spenót levelet öblítsük le, aprítsuk fel, majd a kolbásszal és a lecsöpögtetett csicseriborsóval együtt adjuk a leveshez. Még egyszer forraljuk fel az egészet, végül szedjük tányérokba.

/Blikk Nők, 100 recept/

12 megjegyzés:

  1. Régen láttam ezeket a szép leveseidet! Hiányoztál! Finom tartalmas leveske. Csicseriborsót még nem használtam !

    VálaszTörlés
  2. Szeretem a csicseriborsót. Jó a fotó:) Mi volt a blogoddal?

    VálaszTörlés
  3. Na végre már! Hiányoltam a receptjeid... :)

    VálaszTörlés
  4. Most mi lesz szakácskával?

    Szeretem a csborsót! :):):):) Meg a Málnát is :):):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tod babám, blog ügyben olyan vok, mint az időjárás
      a szakácska megmarad ínségesebb időkre

      Törlés
  5. szeszélyes vagy, mint az április? :)))))
    finom lehet ez a leveske is :))

    VálaszTörlés