Elkészítése: burgonyákat megfőzzük. A padlizsánokat felszeleteljük és sütőben megsütjük. Olajat hevítünk, rádobjuk az apróra vágott hagymát, dinszteljük. Majd hozzá adjuk a darált húst , tovább pirítjuk és ízesítjük a babérral, oregánóval, fahéjjal, szegfűszeggel. Sózzuk, borsozzuk és hozzá tesszük a zúzott fokhagymát. Amikor a hús átsült bele keverjük a par.pürét vagy az aprított paradicsomot és zsírjára ill. olajára sütjük. (ha kissé vad a paradicsomtól, akkor hintsük meg egy hangyányi nyírfacukorral)
A hozzávalókból Besamel-mártást készítünk, amibe belekeverjük a füstölt sajtot és beleütjük a tojást.
Egy tűzálló tál aljára terítjük a megsült padlizsán szeleteket, ráhalmozzuk a húst és beborítjuk a főtt burgonya szeletekkel. Tetejére öntjük a mártásunkat és 180 fokon, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Nagyon jól néz ki. Szegfűszeg és fahéj húshoz? Ez most új volt! A padlizsánt belisztezted és úgy sütötted ki?
VálaszTörlésSzerencséd, hogy vacsoráztam! :):):)
VálaszTörlésNagyon guszta! Megint új infót kaptam ezzel hogy lehet ilyen formán is a padlizsánt készíteni.
VálaszTörlésEszter...nem liszteztem be, csak felkarikáztam, kibéleltem egy tepsit sütőpapírral, hangyányi olajat hintettem rá és sütőben megsütöttem
VálaszTörlésVizicsibe...kiccsé macerás, de nagyon finom volt
VálaszTörlésmég azt akartam mondani, hogy én ahányszor ettem mindig burgonyával volt elkészítve (még Rodoszon is)
Éva...nagyon finom, érdemes kipróbálni
VálaszTörlésmegkóstolnám, ha valaki megfőzné nekem :)))))
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és biztos, hogy finom is. Én is ettem már külföldön, de még nem készítettem. Most kedvet kaptam.
VálaszTörléscatyst...nya jah, úgy könnyű)))
VálaszTörlésLívia...kiccsé macerás, de nagyon finom
VálaszTörlésHellο, yeah this article iѕ aсtuаlly faѕtidiouѕ and I hаѵe lеarned lot of things from іt about bloggіng.
VálaszTörlésthanκѕ.
My blog :: v2 cig coupons
This protocol by specification is ten,four hundred
VálaszTörlésbaud. For now this OBD2 Scan Software Application diagnostic
software I would NOT advocate.
my page wheelock.educommons.net