Elkészítése: a tésztát sós vízben kifőzzük (és itt említem meg, hogy nem szeretem az *aldentére* főtt tésztát, én kicsit jobban megfőzöm, de hát ízlések és áldenték különbözők). Közben az olajon megpirítjuk a feldarabolt bacont vagy a sonkát. Közben egy tálkában felverjük a tojást. A baconhöz hozzá öntjük a tejszínt és a lereszelt füstölt sajtot, óvatosan sózzuk, majd borsozzuk. Hozzá adjuk a felvert tojást és addig főzzük alacsony hőfokon és folyamatos kevergetés mellett, amíg a mártás besűrűsödik. A kifőtt tésztát tálba tesszük és összeforgatjuk a mártásunkkal.
2011. június 9., csütörtök
Pasta carbonara
Elkészítése: a tésztát sós vízben kifőzzük (és itt említem meg, hogy nem szeretem az *aldentére* főtt tésztát, én kicsit jobban megfőzöm, de hát ízlések és áldenték különbözők). Közben az olajon megpirítjuk a feldarabolt bacont vagy a sonkát. Közben egy tálkában felverjük a tojást. A baconhöz hozzá öntjük a tejszínt és a lereszelt füstölt sajtot, óvatosan sózzuk, majd borsozzuk. Hozzá adjuk a felvert tojást és addig főzzük alacsony hőfokon és folyamatos kevergetés mellett, amíg a mártás besűrűsödik. A kifőtt tésztát tálba tesszük és összeforgatjuk a mártásunkkal.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Én is meg szoktam főzni a tésztát rendesen, mert különben ráfogják, hogy rágós:)
VálaszTörlésEzt nagyon szeretem,szoktam készíteni.Gusztára sikeredett.
VálaszTörlésez se babrás, jó ötleteket adsz :))))
VálaszTörlésGuszta, szívesen megebédelnék most mégegyszer!
VálaszTörlésÉn még nem készítettem ilyet, de egyszerűnek tűnik. Majd ki is próbálom!
VálaszTörlésEztetet a finomságot meg kell csináni, az tutti, uhhogy a hétvégén ilyent is fogok táplálkozni, de a tésztát nem andante csinálom, hanem jóra, aztán ha kész, akkor kifőzöm, és úgy lest, és nem glutén mentesen fogom csináni, hanem kézzel :D és biztos nagyon finike lesz mer csak :D
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI