Elkészítése: a csirkemell darabokat sózzuk, borsozzuk. Egy lábosban felhevítjük a vaj és az olaj keverékét és hirtelen megpirítjuk benne a mellek mindkét oldalát, majd kiszedjük a húsokat és félretesszük. A visszamaradt zsiradékra ráöntjük a vodkát , kb. egy percig forraljuk, majd rádobjuk a felaprított hagymát , fokhagymát, a zellert és a paradicsomot. Ízesítjük a szósszal és a csili pehellyel, sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a melleket és kb. 20 percig főzzük. Végül a narancs reszelt héjával és a felaprított zeller zölddel kínáljuk. (nos, nekem így kissé vad volt a paradicsom, így tettem bele 1 ek. nyírfacukrot)
2011. június 8., szerda
Bloody Mary-s csirke
Elkészítése: a csirkemell darabokat sózzuk, borsozzuk. Egy lábosban felhevítjük a vaj és az olaj keverékét és hirtelen megpirítjuk benne a mellek mindkét oldalát, majd kiszedjük a húsokat és félretesszük. A visszamaradt zsiradékra ráöntjük a vodkát , kb. egy percig forraljuk, majd rádobjuk a felaprított hagymát , fokhagymát, a zellert és a paradicsomot. Ízesítjük a szósszal és a csili pehellyel, sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a melleket és kb. 20 percig főzzük. Végül a narancs reszelt héjával és a felaprított zeller zölddel kínáljuk. (nos, nekem így kissé vad volt a paradicsom, így tettem bele 1 ek. nyírfacukrot)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon, nagyon finom lehet!:-)Olyan szépen bevonja a máz!
VálaszTörlésezt is érdemes kipróbálni :))
VálaszTörlésNelli...isteni finom, érdemes kipróbálni
VálaszTörléscatyst...tán nem macerás???)))...annyira)))
VálaszTörlésNagyon finom lehet, guszta látványra is!
VálaszTörlésMegcsináltad? :):) Nagyon guffta lett! :):) Ezt nem lehetne elvinni, májkrém helyett? :):):)
VálaszTörlésÉva...köszönöm, finom volt))) valóban
VálaszTörlésCsibe...jah, két haldoklás között...főztem)))
VálaszTörlésjah, a máj(k)rém kihagyhatatlan, csak vigyed)))
VálaszTörlés