2011. június 8., szerda

Bloody Mary-s csirke


Hozzávalók: 50 dkg csirkemellfilé, tengeri só, bors, 5 dkg vaj, 1 ek. szőlőmagolaj, 2 szál angol zeller, csili pehely, 1 csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl vodka, fél narancs, Worcestershire-szósz, 2 db paradicsom konzerv (darabolt)

Elkészítése: a csirkemell darabokat sózzuk, borsozzuk. Egy lábosban felhevítjük a vaj és az olaj keverékét és hirtelen megpirítjuk benne a mellek mindkét oldalát, majd kiszedjük a húsokat és félretesszük. A visszamaradt zsiradékra ráöntjük a vodkát , kb. egy percig forraljuk, majd rádobjuk a felaprított hagymát , fokhagymát, a zellert és a paradicsomot. Ízesítjük a szósszal és a csili pehellyel, sózzuk, borsozzuk és visszatesszük a melleket és kb. 20 percig főzzük. Végül a narancs reszelt héjával és  a felaprított zeller zölddel kínáljuk. (nos, nekem így kissé vad volt a paradicsom, így tettem bele 1 ek. nyírfacukrot)

9 megjegyzés:

  1. Nagyon, nagyon finom lehet!:-)Olyan szépen bevonja a máz!

    VálaszTörlés
  2. ezt is érdemes kipróbálni :))

    VálaszTörlés
  3. Nelli...isteni finom, érdemes kipróbálni

    VálaszTörlés
  4. catyst...tán nem macerás???)))...annyira)))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finom lehet, guszta látványra is!

    VálaszTörlés
  6. Megcsináltad? :):) Nagyon guffta lett! :):) Ezt nem lehetne elvinni, májkrém helyett? :):):)

    VálaszTörlés
  7. Éva...köszönöm, finom volt))) valóban

    VálaszTörlés
  8. Csibe...jah, két haldoklás között...főztem)))

    VálaszTörlés
  9. jah, a máj(k)rém kihagyhatatlan, csak vigyed)))

    VálaszTörlés