2011. június 29., szerda

Málnás káposzta

Ezt a receptet a júliusi Vidék íze című újságban találtam, amit változtattam rajta az annyi, hogy egres helyett málnát tettem bele, mivel az volt itthon a hűtőben))). Így lett piszkés káposzta helyett málnás káposzta.


Hozzávalók: 1 sertés hátsó csülök, 2 ek. szőlőmagolaj, 2 db vöröshagyma, 1 tk. köménymag, 2 gerezd fokhagyma, tengeri só, szerecsendió, bors, őrölt gyömbér, 1 tk. piros arany, 1 zöldpaprika, pirospaprika, 1 kg fejes káposzta, 20 dkg málna

Elkészítése: a csülköt kicsontozzuk, a bőrét lefejtjük, a kövér részeket is levagdossuk. A húst 2x2 centis darabokra szeleteljük. A kövér részt is összevágjuk és egy serpenyőben kisütjük. A pörcöket kiszedjük és félre tesszük. A szőlőmagolajat lábosba tesszük, bele hintjük a köményt, a felkockázott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát  és szalmasárgára pároljuk. Rátesszük a húskockákat és fehéredésig sütjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszerezzük sóval, reszelt szerecsendióval, gyömbérrel, piros arannyal, felszeletelt paprikával, borssal.
Amikor a hús félfővésben van, rátesszük a pirospaprikát és megkeverjük. Rátesszük  a felkockázott káposztát meg a pörcöket és a tetejére szórjuk a málnát. Lefedve megfőzzük. Tálaláskor tejföllel díszítjük.

4 megjegyzés:

  1. Guszta nagyon, bár megkéne kóstolnom ahhoz hogy tudjam milyen a káposztával a málna?

    VálaszTörlés
  2. Éva...kissé pikáns lett a málnától, nagyon finom volt

    VálaszTörlés
  3. nekem ez elég bizarr, (és persze macerás is :P) de ha megkínálnál, megkóstolnám :)))) bízom az ízlésedben :))

    VálaszTörlés
  4. Málnás :):) A piszke savanyított volna. Így viszont egy jó kis szójáték:)

    VálaszTörlés