2011. június 26., vasárnap

Sweet chilli-s, bbq-s csirkemell


Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, 3 ek. Heinz ketchup, 2 ek. Sweet chilli sauce, 2 ek. Salsa ranchera, 2 ek. szója szósz, 2 ek. Poco Loco barbecue sauce, 1 ek. nyírfacukor, 2 ek. szőlőmagolaj, 1 ek. Ginger sauce (nos, inkább szószt kellett volna írnom a sauce helyett???)

Elkészítése: a hozzávalókat egy tálban összekeverjük és bele helyezzük a csirkemelleket, majd lefedjük a tálat és betesszük a hűtőbe. 2-3 órán keresztül hagyjuk a húst a pácban állni. Aztán jénaiba helyezzük a melleket és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük őket. Én nem szoktam a husokat ebben az esetben ropogósra sütni, mert az a tapasztalatom, hogy a pác ellenére kiszáradnak, így viszont szaftosak, mázasak, kellőképp ragacsosak lesznek. (ezt a pác-keveréket grillezett húsokhoz is ajánlom)


A hozzávalók.


Mellek a pácban.

3 megjegyzés:

  1. nagyon guszta, és nem is macerás :)))))
    nagyon csípős? köretet mit adtál hozzá?

    VálaszTörlés
  2. catyst...enyhén csípős, pont jó)))
    *sztékburgonyát* adtam mellé

    VálaszTörlés
  3. az egész világ benne van :))))
    kukoricás rizzsel is el tudom képzelni :))

    VálaszTörlés