2011. június 9., csütörtök

Pasta carbonara


Hozzávalók: 30 dkg gluténmentes tészta, 20 dkg bacon vagy jófajta sonka, 1 tojás, 5 dl növényi alapú főzőtejszín, 20 dkg füstölt sajt (én nem szeretem a parmezán sajtot, jah és kimondottan utálom a ruccolát is, igaz ebben az ételben nincs is, csak itt jegyzem meg))) ), tengeri só, fehér bors, 2 ek. szőlőmagolaj

Elkészítése: a tésztát sós vízben kifőzzük (és itt említem meg, hogy nem szeretem az *aldentére* főtt tésztát, én kicsit jobban megfőzöm, de hát ízlések és áldenték különbözők). Közben az olajon megpirítjuk a feldarabolt bacont vagy a sonkát. Közben egy tálkában felverjük a tojást. A baconhöz hozzá öntjük a tejszínt és a lereszelt füstölt sajtot, óvatosan sózzuk, majd borsozzuk. Hozzá adjuk a felvert tojást és addig főzzük alacsony hőfokon és folyamatos kevergetés mellett, amíg  a mártás besűrűsödik. A kifőtt tésztát tálba tesszük és összeforgatjuk a mártásunkkal.

6 megjegyzés:

  1. Én is meg szoktam főzni a tésztát rendesen, mert különben ráfogják, hogy rágós:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt nagyon szeretem,szoktam készíteni.Gusztára sikeredett.

    VálaszTörlés
  3. ez se babrás, jó ötleteket adsz :))))

    VálaszTörlés
  4. Guszta, szívesen megebédelnék most mégegyszer!

    VálaszTörlés
  5. Én még nem készítettem ilyet, de egyszerűnek tűnik. Majd ki is próbálom!

    VálaszTörlés
  6. Eztetet a finomságot meg kell csináni, az tutti, uhhogy a hétvégén ilyent is fogok táplálkozni, de a tésztát nem andante csinálom, hanem jóra, aztán ha kész, akkor kifőzöm, és úgy lest, és nem glutén mentesen fogom csináni, hanem kézzel :D és biztos nagyon finike lesz mer csak :D
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés