2011. június 22., szerda

egy teljesen elbaltázott ebéd...

Igen, ilyen is van. Amikor semmi nem sikerül. A rendelés: svéd húsgolyók barnamártással. Nézgelődtem a neten svéd húsgolyó ügyben és végül a burgonyás verziót választottam. Összegyúrtam a recept szerint a hozzávalókat, majd negyven darab kis golyót göngörgettem a masszából. Aztán, a recept szerint, kivajaztam egy tepsit (gazdaboltos))) ), beletettem a golyókat és sütni kezdtem őket. Eddig minden rendben is volt. Aztán szerettem volna gombócokat megforgatni, nem sikerült, szétestek. Még úgy melegében összenyomkoráctam őket amennyire bírtam, de randa, csámpás húsgolyó lett a végeredmény. Hab a tortán, hogy a barnamártásom keserű lett, így kiöntöttem. Még áfonyalekvár megjárta volna  a húsgolyók mellé, de csak málnaöntet volt itthon))). Ráadásnak párolt rizst készítettem, ami általános felzúdulást keltett, ugyanis a svéd golyó mellé burgonya dukál, így a rizs is a barnamártás sorsára jutott.
Úgy vélem jelentkezni fogok, az IKEA konyhájára kiseg.nek, hogy hibátlan ebédet készítsek))).


Itt még bizakodó voltam.


Az összenyomkodott csámpák a málnaöntettel))).

12 megjegyzés:

  1. Ez valami IKEÁs kaja? Bezzeg a jó öreg fasírozott...:):)
    Tegnap ilyen nap volt . Én kenyeret sütöttem virágcserépben. Láttam többfelé, tetszett. A teteje megsült, az alja nyers maradt. Kiszedve a cserépből megsütöttem de az már nem ugyanaz.

    VálaszTörlés
  2. gondaanyu...svédnek nevezik))), hát nem mindig lesz minden olyan, mint amit az újságban látni vagy amilyet elképzel az ember, sebaj)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon klassz a blogod, be is jelentkeztem:) Ilyen gikszer mindenkivel előfordul, az Ikeában mirelit sül, abból nem sokat tanulnál:))

    VálaszTörlés
  4. fel a fejjel, sőt még feljebb, ez tetszik nekem kedves Málna, hogy ami nem sikerült, az is idekerül, de ezzel, csak nekünk segítesz, mert azt is bemutatod, hogy mi és miért nem sikerül.
    Köszönöm, hogy ezt is megosztottad velünk.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  5. Nem számít, hogy szépen néz-e ki, az a lényeg, hogy ehető. :):):)
    Csináltam én már olyan sütit, hogy kanállal ettük ki a tepsiből, mégis elfogyott az utolsó morzsáig, vagy cseppig? *vihog* :):):)

    VálaszTörlés
  6. vééégre valami nem sikerült, legalább elhiszem, hogy közülünk való vagy, nem pedig egy marslakó, aki mindig mindent hibátlanul csinál, és ettől iszonyú kissebbségi érzése van egy mezei háziasszonynak :PP :)))))))))))

    VálaszTörlés
  7. Van néha ilyen nap is, azért csak nem maradtatok éhen, úgy ettétek meg hogy csúnya de finom?:-))

    VálaszTörlés
  8. trinity...akkor veszek az IKEA-ból fagyasztott gombócot)))
    köszönöm

    VálaszTörlés
  9. Neduddgi...minden nem sikerülhet, csak a belefektetett munkát sajnálom ilyenkor

    VálaszTörlés
  10. VCS...ehető volt, el is fogyott, csak én nem voltam megelégedve

    VálaszTörlés
  11. catyst... pedig marslakó vagyok, éjjelente zöldre vált a mutatóujjam és annak fényénél olvasok)))

    VálaszTörlés
  12. Éva... nem maradtunk éhen, elfogyott)))

    VálaszTörlés