2011. március 28., hétfő

Palócleves


Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 2db sárgarépa ,1 db fehér ,2 szem burgonya, 20 dkg mirelit zöldbab, szőlőmagolaj ,biovegeta, bors, 2 db babér, pirospaprika, hagyma, fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 ek étkezési keményítő, citrom, petrezselyemzöldje, kapor

Elkészítése:olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát és  a 3 gerezd fokhagymát.  Rádobom a kockára vágott sertéscombot. Fűszerezem vegetával,borssal ,babérral és az apróra vágott kaporral. Van aki csak babért vagy csak kaprot tesz bele, én mindkettőt. Majd ráhintem a pirospaprikát . Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Így főzöm mindaddig,míg a hús félpuha nem lesz. Ekkor beleteszem a karikára vágott zöldségeket, zöldbabot és a kockára vágott burgonyát. Ilyenkor egy pici citromhéjat reszelek a levesbe.Megbolondítja . Amikor készre főtt behabarom a tejföl és az étkezési keményítő simára kevert elegyével. Hagyom, hogy párat rottyanjon  és kissé besűrűsödjön a leves. Ha nem elég savanykás citromlével vagy rizsecettel.


RizsecetA rizsecet kicsit édes, kicsit sós, íze, illata nem hasonlít semelyik más ecetéhez, sokkal lágyabb, selymesebb, mint a hagyományos ételecetek.


8 megjegyzés:

  1. A fincsi palóclevesed után felajánlom a mandulás-kakaós csigámat desszertnek, és még valamit...de ehhez nézz be, kérlek, hozzám! :))

    VálaszTörlés
  2. Nálam is a hétvégén palócleves volt, finom egy étel:-))))

    VálaszTörlés
  3. Mi is imádjuk a palóclevest, nagyon ízletes, jó a kép.

    VálaszTörlés
  4. Nem vagyok mesterszakács...köszönöm a díjat és a kakós csigát is)))

    VálaszTörlés
  5. Anikó...én is nagyon szeretem, mondjuk én minden savanykás levest díjazok)))

    VálaszTörlés
  6. Mrita...ízletes és laktató is
    köszönöm)))

    VálaszTörlés
  7. szeretem ezt is, tényleg befizetnék hozzád :))

    VálaszTörlés
  8. catyst...kis fém csajkád van???))), rozsdamentes??)))

    VálaszTörlés