Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 2db sárgarépa ,1 db fehér ,2 szem burgonya, 20 dkg mirelit zöldbab, szőlőmagolaj ,biovegeta, bors, 2 db babér, pirospaprika, hagyma, fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 ek étkezési keményítő, citrom, petrezselyemzöldje, kapor
Elkészítése:olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát és a 3 gerezd fokhagymát. Rádobom a kockára vágott sertéscombot. Fűszerezem vegetával,borssal ,babérral és az apróra vágott kaporral. Van aki csak babért vagy csak kaprot tesz bele, én mindkettőt. Majd ráhintem a pirospaprikát . Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Így főzöm mindaddig,míg a hús félpuha nem lesz. Ekkor beleteszem a karikára vágott zöldségeket, zöldbabot és a kockára vágott burgonyát. Ilyenkor egy pici citromhéjat reszelek a levesbe.Megbolondítja . Amikor készre főtt behabarom a tejföl és az étkezési keményítő simára kevert elegyével. Hagyom, hogy párat rottyanjon és kissé besűrűsödjön a leves. Ha nem elég savanykás citromlével vagy rizsecettel.
Rizsecet: A rizsecet kicsit édes, kicsit sós, íze, illata nem hasonlít semelyik más ecetéhez, sokkal lágyabb, selymesebb, mint a hagyományos ételecetek.
A fincsi palóclevesed után felajánlom a mandulás-kakaós csigámat desszertnek, és még valamit...de ehhez nézz be, kérlek, hozzám! :))
VálaszTörlésNálam is a hétvégén palócleves volt, finom egy étel:-))))
VálaszTörlésMi is imádjuk a palóclevest, nagyon ízletes, jó a kép.
VálaszTörlésNem vagyok mesterszakács...köszönöm a díjat és a kakós csigát is)))
VálaszTörlésAnikó...én is nagyon szeretem, mondjuk én minden savanykás levest díjazok)))
VálaszTörlésMrita...ízletes és laktató is
VálaszTörlésköszönöm)))
szeretem ezt is, tényleg befizetnék hozzád :))
VálaszTörléscatyst...kis fém csajkád van???))), rozsdamentes??)))
VálaszTörlés