Elkészítése: klopfoljuk ki a hússzeleteket , majd sózzuk és borsozzuk meg. A szalonnát vágjuk kisebb darabokra és süssük meg serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát , majd süssük meg a hús mindkét felét. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is, a reszelt gyömbért, majd öntsük fel vízzel vagy húslével. Főzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Aztán emeljük ki a szeleteteket a szaftból és sűrítsük be a tejszín és a keményítő elegyével. Hagyjuk párat rottyanni, majd tegyük vissza a húsokat. Rizzsel tálaljuk.
2011. március 31., csütörtök
Gyömbéres marhahús
Elkészítése: klopfoljuk ki a hússzeleteket , majd sózzuk és borsozzuk meg. A szalonnát vágjuk kisebb darabokra és süssük meg serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát , majd süssük meg a hús mindkét felét. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is, a reszelt gyömbért, majd öntsük fel vízzel vagy húslével. Főzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Aztán emeljük ki a szeleteteket a szaftból és sűrítsük be a tejszín és a keményítő elegyével. Hagyjuk párat rottyanni, majd tegyük vissza a húsokat. Rizzsel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ez biztosan nagyon finom, megkóstolnám...
VálaszTörlésMrita...én nagyon kedvelem a marhahúst, levesnek , vadasnak , pörköltnek egyaránt
VálaszTörlésa vadas az egyik kedvencem, jó kis zsömlegombóccal, de nálam a babrás kategória, és mivel csak én szeretem, egymagamért nem is szoktam főzni :)
VálaszTörlésez a recept is babrás, de ha megkínálnának vele, biztos ízlene :))))
(tudod, lustaság fél egészség :P)
catyst...behalok a zsemlegombócért)))
VálaszTörlésAj, de nagyon ott van ez a kaja...a zsemlegombóc az egyik favorit nálunk is. :)
VálaszTörlés