2011. március 31., csütörtök

Gyömbéres marhahús


Hozzávalók: 4 szelet marhahátszín (én lábszárból készítettem, mert az volt a ládában), 5 dkg angol szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 cm friss gyömbér, tengeri só, bors, 1 ek. étkezési keményítő, 1,5 dl növényi tejszín

Elkészítése: klopfoljuk ki a hússzeleteket , majd sózzuk és borsozzuk meg. A szalonnát vágjuk kisebb darabokra és süssük meg serpenyőben. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát , majd süssük meg a hús mindkét felét. Adjuk hozzá a felaprított fokhagymát is, a reszelt gyömbért, majd öntsük fel vízzel vagy húslével. Főzzük addig, míg a hús meg nem puhul. Aztán emeljük ki a szeleteteket a szaftból és sűrítsük be a tejszín és a keményítő elegyével. Hagyjuk párat rottyanni, majd tegyük vissza a húsokat. Rizzsel tálaljuk.

5 megjegyzés:

  1. Ez biztosan nagyon finom, megkóstolnám...

    VálaszTörlés
  2. Mrita...én nagyon kedvelem a marhahúst, levesnek , vadasnak , pörköltnek egyaránt

    VálaszTörlés
  3. a vadas az egyik kedvencem, jó kis zsömlegombóccal, de nálam a babrás kategória, és mivel csak én szeretem, egymagamért nem is szoktam főzni :)
    ez a recept is babrás, de ha megkínálnának vele, biztos ízlene :))))
    (tudod, lustaság fél egészség :P)

    VálaszTörlés
  4. catyst...behalok a zsemlegombócért)))

    VálaszTörlés
  5. Aj, de nagyon ott van ez a kaja...a zsemlegombóc az egyik favorit nálunk is. :)

    VálaszTörlés