2011. március 30., szerda

Pikáns tormaleves

Hozzávalók: 40 dkg füstölt hús, 1 fej vöröshagyma, 20  dkg vegyes gyökérzöldség, 10 dkg rizs, 4 db tojás, 4 ek friss, reszelt torma, tengeri só

Elkészítése: a füstölt húst megmossuk és szárazra töröljük. A vöröshagymát meghámozzuk és megtisztítjuk a gyökérzöldségeket. Öntsünk egy fazékba 2,5 l vizet, tegyük bele a húst és a zöldségeket. Főzzük annyi ideig amíg a hús meg nem puhul. Ezután vegyük ki a húst és vágjuk csíkokra, a levest pedig szűrjük át és öntsük agy másik edénybe. A rizst mossuk át, adjuk a leveshez és főzzük meg benne. Közben főzzük keményre a tojásokat is, hámozzuk meg és vágjuk félbe őket. Ha a rizs megpuhult keverjük a levesbe a húst és a tormát. Főzzük együtt pár percig, végül adjuk hozzá a tojásokat is és melegítsük át. Ízlés szerint sózzuk meg.


11 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis recept. Akár húsvéti sonka főzőlevét, sonka és tojás maradékot is fel lehet hozzá használni:))

    VálaszTörlés
  2. Maria...igen, egy kis húsvéti előzetes))))

    VálaszTörlés
  3. Nekem meg tormám hányodik a kamrában..., nagyon jól néz ki a levesed, finom lehet.

    VálaszTörlés
  4. meg erre is befizetnék :PP
    nyissál már lécci egy kifőzdét :)))

    VálaszTörlés
  5. Kati...akkor csak hús kell és zöldség))), meg tojás, meg rizs))

    VálaszTörlés
  6. catyst...nem nyitok, már volt pár évig))), elég a sültkrumli szagból)))

    VálaszTörlés
  7. Nagyon klassz recept, ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon guszta.
    Szeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.

    VálaszTörlés
  9. Mrita...húsvéti maradékból kitűnő

    VálaszTörlés
  10. Egy élmény a receptjeidet olvasni :)

    VálaszTörlés