Hozzávalók: 40 dkg füstölt hús, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes gyökérzöldség, 10 dkg rizs, 4 db tojás, 4 ek friss, reszelt torma, tengeri só
Elkészítése: a füstölt húst megmossuk és szárazra töröljük. A vöröshagymát meghámozzuk és megtisztítjuk a gyökérzöldségeket. Öntsünk egy fazékba 2,5 l vizet, tegyük bele a húst és a zöldségeket. Főzzük annyi ideig amíg a hús meg nem puhul. Ezután vegyük ki a húst és vágjuk csíkokra, a levest pedig szűrjük át és öntsük agy másik edénybe. A rizst mossuk át, adjuk a leveshez és főzzük meg benne. Közben főzzük keményre a tojásokat is, hámozzuk meg és vágjuk félbe őket. Ha a rizs megpuhult keverjük a levesbe a húst és a tormát. Főzzük együtt pár percig, végül adjuk hozzá a tojásokat is és melegítsük át. Ízlés szerint sózzuk meg.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon jó kis recept. Akár húsvéti sonka főzőlevét, sonka és tojás maradékot is fel lehet hozzá használni:))
VálaszTörlésMaria...igen, egy kis húsvéti előzetes))))
VálaszTörlésNekem meg tormám hányodik a kamrában..., nagyon jól néz ki a levesed, finom lehet.
VálaszTörlésmeg erre is befizetnék :PP
VálaszTörlésnyissál már lécci egy kifőzdét :)))
Kati...akkor csak hús kell és zöldség))), meg tojás, meg rizs))
VálaszTörléscatyst...nem nyitok, már volt pár évig))), elég a sültkrumli szagból)))
VálaszTörlésNagyon klassz recept, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésNagyon guszta.
VálaszTörlésSzeretnélek meginvitálni az "Egy jó szó" játékra. Kukkants be hozzám, lécci.
Mrita...húsvéti maradékból kitűnő
VálaszTörlésHobbychef...köszönöm)))
VálaszTörlésEgy élmény a receptjeidet olvasni :)
VálaszTörlés