Hozzávalók: kb. 1 kg-os konyhakész csirke,
a páchoz: 1 dl szőlőmagolaj, 1 nagyobb vöröshagyma, , 1 dl citromlé, 1-1 kiskanál Worcester-szósz és mustár, csipet őrölt bors, tengeri só
Elkészítése: a csirkét hátával lefelé vágódeszkára tesszük és húsvágó ollóval a gerincénél kettévágjuk. Ezután szétnyitjuk és kissé kiklopfoljuk.
A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. Az olajat apránként a citromlébe keverjük, a Worcesterrel és a mustárral ízesítjük , ha egynemű lett, a hagymát és a borsot is hozzáadjuk. A csirkét alaposan bedörzsöljük a vele, majd letakarva pár órára betesszük a hűtőbe.
Sütés előtt lecsöpögtetjük, megsózzuk és ropogós pirosra sütjük.
A csirke a pácban))).
Ropogósra sülve.
A recept alapján béarni mártással kéne tálalni, de nem volt kedvem vele pepecselni, így remulád mártással tálaltam (az szutyogott itthon egy üvegben).
A receptet a Príma Konyha magazinban olvastam
2011. március 29., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon szép lett a csirke! Sütőben sütötted?
VálaszTörlésbarbette...igen, sütőben, nem írtam oda...
VálaszTörlésAnnyira nyálcsorgatóan gyönyörű!!!!!
VálaszTörlésVCS...nagyon finom volt
VálaszTörlésa hagymát nem sütöd meg vele?
VálaszTörlésistenien néz ki, és tuti isteni is, erre is befizetnék :)))
catyst...azt írta a recept, hogy le kell rázni róla, de én töredelmesen bevallom, hogy hagymástól sütöttem meg, így nagyon finom szaftja lett
VálaszTörlés