Hozzávalók: 8 szelet tarja, tengeri só, bors, mustár, 8 szelet bacon, 3 nagyobbacska csemege uborka, 4 ek. szőlőmagolaj, 2 dl húsalaplé (én biovegetából), 2 ek. par.püré, 2 dl növényi alapú főzőtejszín, 2 ek. étkezési kukoricakeményítő, pirospaprika
Elkészítése: a tarjaszeleteket kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Ezután a szeletek tetejét megkenjük mustárral. Mindegyikre teszünk 1-1 szelet bacont, ízlés szerint apróra vágott csem.uborkát .A szeleteket feltekerjük és henger alakban megtűzzük a fogpiszkálókkal. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd lassú tűzön , időnként átforgatva elősütjük a hústekercseket. Aztán a húsokat beletesszük egy jénaiba, a sütés után serpenyőben maradt levet pedig felöntjük a húslével és par.pürével és összeforraljuk. Ezt a levet ráöntjük a jénaiban lévő tekercsekre, letakarjuk a jénai fedelével és 180 fokon sütjük addig, amíg a tekercsek meg nem puhulnak. Majd a húsokat kiszedjük egy tálra. A tejszínt elkeverjük az étkezési keményítővel és a pirospaprikával, majd a az egészet összeöntjük a jénaiban maradt lével és kevergetve addig rotyogtatjuk míg be nem sűrűsödik. A mártásba visszatesszük a tekercseket , rizzsel vagy tésztával tálaljuk. A receptet a Cserényi család küldte be.
Hát ez nagyon finom lehet, klasszak a képek.
VálaszTörlésÜdv. Mrita
Mrita...nagyon finom is volt)))
VálaszTörlés