2011. április 1., péntek

Zöldséges rizzsel töltött paprika



Hozzávalók: 15 dkg rizs, tengeri só, 3 db kaliforniai paprika, 15 dkg gomba, 3 ek. szőlőmagolaj, 10 dkg konzerv kukorica, 1-1,5 dl zöldségalaplé, 15 dkg sovány sajt, 1,5 dl növényi alapú főzőtejszín, 10 dkg sonka, bors

Elkészítése: a paprikákat mossuk meg, vágjuk le a tetejüket és kaparjuk ki a magjait. A gombát tisztítsuk meg és szeleteljük fel. Forrósítsuk fel az olajat egy lábosban és pirítsuk meg rajta a gombát, a sonkát és a lecsöpögtetett kukoricát. Majd tegyük hozzá az átmosott rizst, öntsük fel 1,5x-es mennyiségű vízzel. Sózzuk és borsozzuk. Főzzük készre a rizses zöldséget. Öntsük az alaplevet egy lábosba, forraljuk fel és adjuk hozzá a felaprított sajtot. Ha felolvadt, öntsük hozzá a főzőtejszínt is és főzzük a szószt mindaddig, amíg be nem sűrűsödik. Töltsük a rizst a paprikákba és mindet tegyük olajjal kikent tűzálló edénybe. Locsoljuk meg őket a sajtos szósszal, majd rakjuk rájuk a levágott paprikatetőket.  Helyezzük az edényt a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük a paprikákat 25-30 percig. Salátával kínáljuk.

A paprikák sütés előtt, leöntve  sajtszósszal.

16 megjegyzés:

  1. Ez télleg nagyon itten van, és hmm csorog a nyálam, na megyek és eszek valamit:)
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  2. ha nem nyitsz kifőzdét, akkor legalább fogadj örökbe, hogy ilyen finiket ehessek :PPPP

    VálaszTörlés
  3. Hobbychef...finom is volt))), köszönöm

    VálaszTörlés
  4. Citromhab...köretnek is jó sültek mellé és magában, vagy salátával fogyasztva is kitűnő

    VálaszTörlés
  5. catyst...egy éhes szájjal több lenne, meggondolandó)))

    VálaszTörlés
  6. sajtos karfiol levest, camember sajt rántva, hasáb burgonya, és áfonya lekvár hozzá. Vagy nem az volt akérdés, hogy mit ettem? :DD

    VálaszTörlés
  7. NEDUDDGI...fenséges ebéd))), de, ezt kérdeztem))

    VálaszTörlés