2011. március 29., kedd

Csirke Grévy módra

Hozzávalók: kb. 1 kg-os konyhakész csirke,
a páchoz: 1 dl szőlőmagolaj, 1 nagyobb vöröshagyma, , 1 dl citromlé, 1-1 kiskanál Worcester-szósz és mustár, csipet őrölt bors, tengeri só

Elkészítése: a csirkét hátával lefelé vágódeszkára tesszük és húsvágó ollóval a gerincénél kettévágjuk. Ezután szétnyitjuk és kissé kiklopfoljuk.
A hagymát megtisztítjuk, vékonyan fölszeleteljük, gyűrűire szedjük. Az olajat apránként a citromlébe keverjük, a Worcesterrel és a mustárral ízesítjük , ha egynemű lett, a hagymát és a borsot is hozzáadjuk. A csirkét alaposan bedörzsöljük a vele, majd letakarva pár órára betesszük a hűtőbe.
Sütés előtt lecsöpögtetjük, megsózzuk és ropogós pirosra sütjük.

A csirke a pácban))).
Ropogósra sülve.
A recept alapján béarni mártással kéne tálalni, de nem volt kedvem vele pepecselni, így remulád mártással tálaltam (az szutyogott itthon egy üvegben).

A receptet a Príma Konyha magazinban olvastam

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett a csirke! Sütőben sütötted?

    VálaszTörlés
  2. barbette...igen, sütőben, nem írtam oda...

    VálaszTörlés
  3. Annyira nyálcsorgatóan gyönyörű!!!!!

    VálaszTörlés
  4. a hagymát nem sütöd meg vele?
    istenien néz ki, és tuti isteni is, erre is befizetnék :)))

    VálaszTörlés
  5. catyst...azt írta a recept, hogy le kell rázni róla, de én töredelmesen bevallom, hogy hagymástól sütöttem meg, így nagyon finom szaftja lett

    VálaszTörlés