2012. július 5., csütörtök

Mustáros apróhús



Hozzávalók: 50 dkg sertésszűz, 1 nagyobbacska főzőhagyma,  fél sárga kaliforniai paprika, 5 dkg húsos szalonna, 2-3 evőkanál mustár, szőlőmagolaj, vegeta, őrölt bors

Elkészítése: felhevített olajra tesszük a felkockázott hagymát, szalonnát és a kaliforniai paprikát, összedinszteljük őket. Majd hozzáadjuk a vékonyan felcsíkozott sertésszüzet. Ízesítjük vegetával, borssal és mustárral, majd pár percig pirítjuk a húst, min. addig, amíg kifehéredik. A sertésszűznek nem kell sok idő, hogy átpuhuljon. (ha száraz az apróhús, nem elég szaftos, akkor tehetünk hozzá 1-2 evőkanál főzőkrémet is)



14 megjegyzés:

  1. Milyen helyes ki virággal tálaltad.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. virágzó kakukkfű)))elborítja a sziklakertem negyedét

      Törlés
    2. Először oreganóra tippeltem. :)

      Törlés
    3. hmmmm, arra határozottan emlékszem, hogy kakukkfűnek vettem, de most ahogy nézegetem a neten akár oregáno is lehet, nagyon hasonlítanak, azt írják, hogy nincs nagy különbség a két fűszernövény között, még kinézetre sem

      Törlés
  2. Nagyon finom lehet olyan vadas jellege lehet ugye? Aranyos a kis virág nekem is megakadt a szemem rajta!

    VálaszTörlés
  3. Inkább oregánó, a kakukkfűnek nem ilyen a levele.
    Meg a virága sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nyah, én meg úgy láttam a neten, hogy az oregánónak más a levele)))

      Törlés
  4. Válaszok
    1. lusta voltam, még a hűtőben szutyog((((

      Törlés
    2. megfőztem főzeléknek, zöld színe lett, mint az igazinak)))

      Törlés
  5. Lehet, hogy mégis kakukkfű. Annak ha megfogdosod, megdörzsölöd a leveleit intenzív illata van. Én az oregánón nem éreztem, csak szárítás után.
    Az egész növényt kéne látni.

    VálaszTörlés