2012. július 17., kedd

Nyári bazsalikomos csirkepörkölt


Hozzávalók 4 személyre: 1 ek. olívaolaj, 8 db csirkecomb, 1 ek. rizsliszt sóval és borssal ízesítve, 2 piros kaliforniai paprika felkockázva, 12 szem újkrumpli félbevágva, 150 ml fehérbor, 200 ml szárnyasleves-alaplé, 20  g bazsalikomlevél, 1 csapott evőkanál bazsalikomos pesto

Elkészítése: melegítsük fel az olajat egy nagy tűzálló edényben. Szórjuk meg a csirkecombokat az ízesített liszttel és helyezzük őket az edénybe. Egyszer megfordítva, nagy hőfokon süssük mindkét oldalukat ropogós aranybarnára. Tegyük a paprikát és a burgonyát is az edénybe és süssük őket három percig. Ekkor öntsük rá a fehérbort, majd az alaplevet és ízesítsük sóval, borssal és a pestoval. Fedő alatt lassú tűzön főzzük a pörköltet 20-25 percig, hogy a csirke jól átfőjön. Végül keverjük bele a bazsalikomot és főzzük további öt percig.

( a recept a Good Food magazin 2012. júliusi számában található)

6 megjegyzés:

  1. na, ezt elképzelni se tudom, hogy milyen lehet, de vakon elhiszem neked, hogy finom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ááááááááá, isteni volt, érdemes kipróbálni

      Törlés
  2. Én is úgy vagyok,hogy elképzelni sem tudom, ellenben nagyon szép:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon finom volt, kellemesen pikáns az íze

      Törlés
  3. Válaszok
    1. csak ismételni tudom magam, nagyon finom volt

      Törlés