2012. július 18., szerda

Sertéshúsgolyók paprikás szószban


Hozzávalók: 500 g sertéshús, 1 alma meghámozva, kimagozva és lereszelve, 1 gerezd fokhagyma összezúzva, 25 g friss kenyér-morzsa (én nem tettem bele, helyette inkább ütöttem rá egy tojást, az összefogta), 1 ek. olívaolaj, 250 g tészta a tálaláshoz, én glutén- és koleszterinmentes, alacsony glikémiás indexű tésztával tálaltam,
a szószhoz: 1 ek. olívaolaj, 1 fej vöröshagyma felaprítva, 400 g konzerv paradicsom, 3 db sült piros paprika nagyobb darabokra vágva

Elkészítése: tegyük a darált húst egy tálba és keverjük hozzá az almát, a fokhagymát, a morzsát (én elhagytam és ütöttem bele egy tojást), és némi sót, borsot. Formázzunk a masszából golyókat, majd fedjük le őket és hűtsük  10 percig. Közben készítsük el a szószt. Melegítsük fel az olajat egy közepes méretű serpenyőben és 2-3 perc alatt pirítsuk puhára a hagymát. Öntsük bele a paradicsomot és félkonzervnyi vizet. Keverjük hozzá a paprikát és egy kis sót, borsot. Félig lefedve 15 percig főzzük lassú tűzön. Majd melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben és tegyük bele a húsgolyókat. Süssük 5-6 percig, néha megfordítva, hogy az egész átsüljön és megbarnuljon. Ha elkészült tartsuk melegen. Kézi mixer segítségével dolgozzuk simára a paradicsomszószt. Óvatosan helyezzük bele a húsgolyókat a szószba és még 5 percig hagyjuk , hogy jól összefőjenek az ízek.  Közben főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le. Halmozzuk a tetejére a szószos golyókat és tálalhatjuk is.

( a recept a Good Food magazin 2012. évi júliusi számában található)



Kész, üveges sült paprika, vacakoljon vele az, akinek tenger ideje van))).

10 megjegyzés:

  1. nyami... már megint éhes vagyok :)))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomat főztél! Újdonság számomra hogy a húsgolyóba almát tettél, de biztos finom ízt adott.Guszta így a tésztával együtt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. így írta a recept, így prószáltam ki))

      Törlés
  3. Hol lehet a sült paprikát beszerezni?
    A Good Food magazinban már én is szemeztem vele, de még a kivitelezés várat magára.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én a Corában vettem a külföldi szakaszon, de láttam a cba-ban is
      mondjuk el is lehet házilag készíteni, de úgy elég macerás by *catyst*)))

      Törlés
  4. húsgombócot ennék :P

    VálaszTörlés