2012. július 21., szombat

Gombás hajdina


Hozzávalók: 20 dkg gomba, 1 kisebb fej hagyma, 1 ek. szőlőmagolaj, rózsaszín só, bors, 15 dkg hajdina, 2 ek. zöldborsó, fél kaliforniai paprika (sárga)

Elkészítése: felhevített olajra tesszük a felaprított hagymát ,a felszeletelt gombát, a zöldborsót és az összekockázott paprikát, megdinszteljük őket. Sózzuk, borsozzuk a keveréket, majd hozzátesszük a hajdinát és felöntjük kb. másfélszeres mennyiségű vízzel, majd addig főzzük, amíg a hajdina meg nem puhul. Húsok mellé köretnek kitűnő, de önmagában is fogyaszthatjuk.

9 megjegyzés:

  1. eu is ki lesz próbálva :))

    VálaszTörlés
  2. ez... írni meg majd megtanulok máskor :P

    VálaszTörlés
  3. Önmagában kérem:)
    Köszönöm, igazán finom:) A kakukkfűvirág különösen harmonizál vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a kakukkfüvem feszt virágzik, így az kerül minden tetejére)))

      Törlés
  4. köszi az újabb ötlete, amikor ötlettelenségben szenvedek, mindig megnézem valamelyik blogod (ami épp aktuális) :):):)

    VálaszTörlés
  5. ma reggelire sütöttem az unokáknak sós rudat, azt ették lekvárral
    ebédre főztem tökfőzeléket, fasírozottal és pulykasülttel ( egyik ezt eszi, a másik azt)
    vacsorára a másik famíliánál sütöttem ismét sós rudat ( baffki minden nap kell) mert vendégek voltak és az volt a vacsi mindenféle segédanyaggal ( szalonna, pick szalámi, zöldségek, veresbor)

    de van itthon hajdinám is és még van fagyisztott vargányám is, úgy hogy ami késik nem múlik. :):):)

    VálaszTörlés
  6. Kicsit továbbgondoltam a receptet, és egy erdei vegyesgombás hajdina rizottót fogok készíteni. Kíváncsi leszek. :)

    VálaszTörlés