2012. július 6., péntek

Mézes újburgonya



Hozzávalók: 50 dkg újburgonya, 15 dkg méz, 1 evőkanál vaj, 1 vanília rúd

Elkészítése: a megmosott újburgonyát ( lehet parázskrumpli is) héjastól megfőzzük, majd leszűrjük, megszárítjuk. Majd egy serpenyőben a vajat a mézzel és a félbevágott vaníliával felforraljuk, belepörgetjük a burgonyát és hagyjuk, hogy rákaramellizálódjon a kulimász.

( ezt a köretet a Vacsoracsatában láttam, Nagy Sándor készítette)

12 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. áfonyás borjú mellé volt, elfogyott)))

      Törlés
  2. Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/gasztro

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok a nap receptjéhez! Nagyon finom lehet :)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok!:) Nagyon jól néz ki.

    VálaszTörlés
  5. gratula, és ezt is megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok a nap receptjéhez, érdekes ízhatás lehetett. Még ilyet nem ettem, talán azért, mert nem vagyok "édesszájú", pláne mézevő. De megkóstolnám...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. érdekes volt))), de mindenképp finomnak mondnám

      köszönöm)))

      Törlés