Hozzávalók: 25 dkg eper, 40 dkg burgonya, só, 3 dl tej, 10 dkg vaj
Elkészítése: a burgonyapüréhez meghámozzuk és kockára vágjuk a krumplit, sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük a tejjel, belekeverjük a vajat. Egy-két szem kivételével felkockázzuk az epret és belekeverjük a burgonyapürébe. Tálra halmozzuk a köretet és a félretett eperrel díszítjük.
/Vidék Íze, 2012.május/
Na épp ezt olvastam az előbb az ójságban és szinte sejtettem, hogy meg fogod prószálni :):):) Jól néz ki, ízre milyen?
VálaszTörlésnem zavaró benne az eper ízileg, belesimul a pürébe
TörlésNagyon látványos:) Próbálom elképzelni az ízkombinációt, szóval milyen?
VálaszTörlésszóval ehető, nem válik ki belőle az eper íze, belesimul
TörlésEzt a receptet én is kinéztem, meglóbálásra :D
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
lóbáld ki)))
TörlésCsokiöntet ?
VálaszTörlésBandinak küldök egy hasbizergálást a puha szőrére.
csokiöntet nem kell))), a hasbizergálást átadtam))), a Bandi kézcsókjait küldi
Törlésháááát.... macerás :P :)))))))))
VálaszTörlésnajó, őszintén szólva inkább nem rontanám el a krumplipürét (amit imádok), eperrel (amit amúgy szintén imádok) :))
külön-külön is jó)))
TörlésJelentem nem nyertem :( elkezdtem megcsinálni a ételt, és el is jutottam odáig, hogy remek volt a krumplipüré, ..... de addigra elfogyott az eper. (nem tehetek róla a kedvenc gyümölcsöm). Majd még próbálkozom, hátha meg tudom állni :)
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
aztán szép lassan lecseng az eperszezon))) és csak a püré marad
Törlés