2012. április 25., szerda

Epres burgonyapüré



Hozzávalók: 25 dkg eper, 40 dkg burgonya, só, 3 dl tej, 10 dkg vaj

Elkészítése: a burgonyapüréhez meghámozzuk és kockára vágjuk a krumplit, sós vízben puhára főzzük. Még forrón áttörjük a tejjel, belekeverjük a vajat. Egy-két szem kivételével felkockázzuk az epret és belekeverjük  a burgonyapürébe. Tálra halmozzuk a köretet és a félretett eperrel díszítjük.


/Vidék Íze, 2012.május/

12 megjegyzés:

  1. Na épp ezt olvastam az előbb az ójságban és szinte sejtettem, hogy meg fogod prószálni :):):) Jól néz ki, ízre milyen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem zavaró benne az eper ízileg, belesimul a pürébe

      Törlés
  2. Nagyon látványos:) Próbálom elképzelni az ízkombinációt, szóval milyen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szóval ehető, nem válik ki belőle az eper íze, belesimul

      Törlés
  3. Ezt a receptet én is kinéztem, meglóbálásra :D
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  4. Csokiöntet ?

    Bandinak küldök egy hasbizergálást a puha szőrére.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csokiöntet nem kell))), a hasbizergálást átadtam))), a Bandi kézcsókjait küldi

      Törlés
  5. háááát.... macerás :P :)))))))))
    najó, őszintén szólva inkább nem rontanám el a krumplipürét (amit imádok), eperrel (amit amúgy szintén imádok) :))

    VálaszTörlés
  6. Jelentem nem nyertem :( elkezdtem megcsinálni a ételt, és el is jutottam odáig, hogy remek volt a krumplipüré, ..... de addigra elfogyott az eper. (nem tehetek róla a kedvenc gyümölcsöm). Majd még próbálkozom, hátha meg tudom állni :)
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. aztán szép lassan lecseng az eperszezon))) és csak a püré marad

      Törlés