2012. május 1., kedd

Tavaszi kacsasült


Hozzávalók: 3 db kacsacomb és egy fél kacsamell, 2 db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 hagyma, 6 gerezd fokhagyma, egy marék zöldborsó, pár szem paradicsom, 3 db piros retek, só, őrölt bors, sült csirke fűszersó

Elkészítése: a megtisztított kacsahúst bedörzsöljük sóval, borssal és a fűszersóval, majd tepsibe tesszük. Mellé tesszük a felaprított hagymát, a héjában hagyott fokhagymát, a paradicsomokat, a répákat és a felnégyelt retket és a zöldborsót, ezeket is fűszerezzük. Vizet vagy bort öntünk a kacsa alá , majd lefóliázzuk a tepsit és puhulásig sütjük a combokat és a mellet. Aztán levesszük a fóliát és megpirítjuk a kacsahúst.


6 megjegyzés:

  1. Szerencséd, hogy vacsoráztam már! :):):)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta,én is vacsoráztam már,de azért nekem jöhetne,elbírnék vele,még alvászavarom sem lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a kacsahús nekem is mindig jöhet, bármikor)))

      Törlés
  3. wow, ez nagyon guszta, már jövök is vacsorára :))))

    VálaszTörlés