2012. április 13., péntek
Libazsíron párolt káposzta szőlővel
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1-2 db babérlevél, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1 kávéskanál nyírfacukor, 1 púpozott evőkanál libazsír, só, 15 dkg tetszés szerinti szőlő (lehet konzerv is, én azt használtam), 2 dl szőlőlé, pár szem színes egész bors és borókabogyó
Elkészítése: a felhevített zsírra dobjuk a kifacsart savanyú káposztát, ízesítjük babérral, szegfűszeggel, borssal, borókabogyóval ,megsózzuk és ráöntjük a szőlőlevet. Nagy lángon addig pároljuk, amíg a leve el nem illan és a káposzta egy pici színt nem kap, ekkor tesszük hozzá a szőlőt és összepirítjuk még pár pillanatig.
Sültek mellé köretnek kitűnő.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Konzerv szőlő ?? Jé, ilyen van ? Anyósom csinált szőlőbefőttet régebben, nagyon finom volt, csak a magok.....
VálaszTörlésValamit akartam írni neked a másik blogban, de nálunk nem ugyanaz a nap volt, mint a NOL-on:)
milyen másik nap volt))))???
TörlésPassz, de nem fogadta el a napot :) A Bandishoz akartam, mert szegényt mindig macerálják:):)
Törléspróbáltam kiszedni azt a napos izét, de nem lehet(((
TörlésNekem ez önálló kajának is megfelelne :):):)
VálaszTörlésjah, önálló egy kis husival)))
TörlésNem hangzik rosszul:)
VálaszTörlésazon gondolkozám, hogy milyen lenne u.ezen káposzta húsosan elkészítve
Törlés