2012. február 15., szerda

Szüreti kacsamell


Hozzávalók: 70 dkg kacsamell, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 40 dkg szőlő, vaj

Elkészítése: a vékony szeletekre vágott kacsamellet sózzuk, borsozzuk és fokhagymával alaposan dörzsöljük be. A szőlő mennyiségnek a felét préseljük ki, a levet szűrjük le és öntsük a tepsibe a hús alá. Alufóliával befedve, sütőben, közepes lángon másfél órán át pároljuk, végül levéve a fóliát megpirítjuk mindkét oldalát. A megsült kacsaszeleteket kiszedjük . A megmaradt szőlőt serpenyőben egy teáskanálnyi vajon néhány percig pároljuk, majd a hús mellé tesszük.



6 megjegyzés:

  1. Aj, de finomnak néz ez is ki. :):)

    VálaszTörlés
  2. guszta, de hol van még a szüret??? :))))))
    nincs a spájzban se szőlő, se kacsa, viszont rettentően éhes lettem :P

    VálaszTörlés
  3. ÓÓ ez mennyei ízű lehet! De nekem is azt jutott eszembe hogy majd ősszel mikor már olcsóbb lesz a szőlő!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. talán lehet más gyümölccsel is, és szerint a préselt szőlő helyett megteszi a dobozos szőlőlé is

      Törlés