2012. február 12., vasárnap

Ludaskása hajdinával



Hozzávalók: 1 kicsontozott, felszeletelt libamell, 1 db vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 kisebb fej karalábé, 1 kis doboz zöldborsó konzerv (Bonduell), 1 ek. kókuszzsír, rózsaszín só, őrölt fehér bors, 15 dkg hántolt hajdina

Elkészítése a felolvasztott kókuszzsírban megdinsztelem a felvágott hagymát.  Rádobom a megtisztított és felaprított zöldséget, valamit a lebőrözött, felszeletelt libamellet. Összepirítom őket, ízesítem sóval , borssal és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Kuktában félpuhára főzöm a hozzávalókat , majd hozzáadom a hajdinát és a zöldborsót és még kb. húsz percig lassú tűzön, visszazárt kuktában készre főzöm a ludaskását. 



14 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, gratulálok a bloghoz..nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. vinnyogok...de a kaja klassz:):):):):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. néhogy megártson a vinnyogás)))), mit szólna ehhez pácdinzon ó kulehen?

      Törlés
  3. Egyre több kedvet kapok a hajdinához, holnap el is megyek vásárolni... ráadásul évek óta nem is ettem ludaskását, szóval tökéletes lesz ez az étel valamelyik napra!

    ps.: a köles nálunk is nagy sláger, sósan és édesen is. Meg újabban a gersli... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csináltam már úgy kölest,mintha gyümölcsrizs lenne

      hántolt hajdinát vegyél, az hamarabb megfő

      Törlés
  4. sose láttam még hajdinát, nemhogy ettem volna, de felcsigáztál :))))))

    VálaszTörlés
  5. Nálam nem a gersli, hanem a virsli a sláger, de ki fogom ezeket a régi étkeket is próbálni. A népdal igen meggyőzött:D kedves Vizicsibe mért vinnyogol? remélem nem fájol és azér, inkább a remek étkek miatt, csatlakozom az előttem szólóhoz, én se láttam még hajdinát, de ami Málna előtt hevert az a bizonyos amaránt, vele se találkoztam még, sőt, még csak nem is hallottam róla, de hát azé lesem itt az étkeket, mer tanulok mint a tinó, hátha levágnak 1*. :D
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  6. Kedves neduddgi, Málna utánozhatatlan stílusán vinnyogtam. :):) Nem fáj semmim, köszönöm a kedves aggódást. :):):)

    VálaszTörlés
  7. Szeretem a blogodat! :) Szép színes ez az étel, tetszik! Elfogadnám ma ebédre! :)

    VálaszTörlés