Hozzávalók: 1 kicsontozott, felszeletelt libamell, 1 db vöröshagyma, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 kisebb fej karalábé, 1 kis doboz zöldborsó konzerv (Bonduell), 1 ek. kókuszzsír, rózsaszín só, őrölt fehér bors, 15 dkg hántolt hajdina
Elkészítése a felolvasztott kókuszzsírban megdinsztelem a felvágott hagymát. Rádobom a megtisztított és felaprított zöldséget, valamit a lebőrözött, felszeletelt libamellet. Összepirítom őket, ízesítem sóval , borssal és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje. Kuktában félpuhára főzöm a hozzávalókat , majd hozzáadom a hajdinát és a zöldborsót és még kb. húsz percig lassú tűzön, visszazárt kuktában készre főzöm a ludaskását.
Nagyon guszta, gratulálok a bloghoz..nagyon tetszik!
VálaszTörlésköszönöm, kedves tőled)))
Törlésvinnyogok...de a kaja klassz:):):):):)
VálaszTörlésnéhogy megártson a vinnyogás)))), mit szólna ehhez pácdinzon ó kulehen?
TörlésEgyre több kedvet kapok a hajdinához, holnap el is megyek vásárolni... ráadásul évek óta nem is ettem ludaskását, szóval tökéletes lesz ez az étel valamelyik napra!
VálaszTörlésps.: a köles nálunk is nagy sláger, sósan és édesen is. Meg újabban a gersli... :)
csináltam már úgy kölest,mintha gyümölcsrizs lenne
Törléshántolt hajdinát vegyél, az hamarabb megfő
köszi a tippet :)
Törléssose láttam még hajdinát, nemhogy ettem volna, de felcsigáztál :))))))
VálaszTörléscsiga-biga)))
TörlésNálam nem a gersli, hanem a virsli a sláger, de ki fogom ezeket a régi étkeket is próbálni. A népdal igen meggyőzött:D kedves Vizicsibe mért vinnyogol? remélem nem fájol és azér, inkább a remek étkek miatt, csatlakozom az előttem szólóhoz, én se láttam még hajdinát, de ami Málna előtt hevert az a bizonyos amaránt, vele se találkoztam még, sőt, még csak nem is hallottam róla, de hát azé lesem itt az étkeket, mer tanulok mint a tinó, hátha levágnak 1*. :D
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
ne hagyd magad levágni)))
TörlésKedves neduddgi, Málna utánozhatatlan stílusán vinnyogtam. :):) Nem fáj semmim, köszönöm a kedves aggódást. :):):)
VálaszTörlésSzeretem a blogodat! :) Szép színes ez az étel, tetszik! Elfogadnám ma ebédre! :)
VálaszTörlésköszönöm)))
Törlés