Elkészítése: a vékony szeletekre vágott kacsamellet sózzuk, borsozzuk és fokhagymával alaposan dörzsöljük be. A szőlő mennyiségnek a felét préseljük ki, a levet szűrjük le és öntsük a tepsibe a hús alá. Alufóliával befedve, sütőben, közepes lángon másfél órán át pároljuk, végül levéve a fóliát megpirítjuk mindkét oldalát. A megsült kacsaszeleteket kiszedjük . A megmaradt szőlőt serpenyőben egy teáskanálnyi vajon néhány percig pároljuk, majd a hús mellé tesszük.
2012. február 15., szerda
Szüreti kacsamell
Elkészítése: a vékony szeletekre vágott kacsamellet sózzuk, borsozzuk és fokhagymával alaposan dörzsöljük be. A szőlő mennyiségnek a felét préseljük ki, a levet szűrjük le és öntsük a tepsibe a hús alá. Alufóliával befedve, sütőben, közepes lángon másfél órán át pároljuk, végül levéve a fóliát megpirítjuk mindkét oldalát. A megsült kacsaszeleteket kiszedjük . A megmaradt szőlőt serpenyőben egy teáskanálnyi vajon néhány percig pároljuk, majd a hús mellé tesszük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Aj, de finomnak néz ez is ki. :):)
VálaszTörlésnem csak nézett,az is volt))))
Törlésguszta, de hol van még a szüret??? :))))))
VálaszTörlésnincs a spájzban se szőlő, se kacsa, viszont rettentően éhes lettem :P
kacsamell nélkül nem élet az élet)))
TörlésÓÓ ez mennyei ízű lehet! De nekem is azt jutott eszembe hogy majd ősszel mikor már olcsóbb lesz a szőlő!:)
VálaszTörléstalán lehet más gyümölccsel is, és szerint a préselt szőlő helyett megteszi a dobozos szőlőlé is
Törlés