2012. február 11., szombat

Zöldborsóleves húsgombóccal



Hozzávalók: 2 evőkanál szőlőmag olaj, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 20 dkg fagyasztott zöldborsó, rózsaszín só, bors,pirospaprika, 30 dkg darált sertés, 1 tojás

Elkészítése: a felhevített olajra dobjuk a megtisztított és felkarikázott zöldségeket, valamint a zöldborsót. Pár percig együtt dinszteljük őket, majd meghintjük pirospaprikával , elkeverjük, és felöntjük kb másfél liter vízzel . Ízesítjük sóval és borssal, majd lassú tűzön főzzük. Közben elkészítjük a húsgombócokat. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, ízesítjük sóval, borssal,  pirospaprikával és összegyúrjuk a keveréket,majd ügyesen gombóckákat formázunk belőle. A húsgombócokat belefőzzük a borsólevesbe, 5-8 perc elegendő is.


8 megjegyzés:

  1. igen guszta, és nem is macerás, ki lesz próbálva :))

    VálaszTörlés
  2. Mint a többi ételed, ez is ínycsiklandozó!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem a borsólevest, de még húsgombóccal soha nem készítettem, pedig szuper gondolat! :) Nagyon jó a fotó, meg is kívántam emiatt ezt a leveskét...

    VálaszTörlés