Elkészítése: a felhevített olajra dobjuk a megtisztított és felkarikázott zöldségeket, valamint a zöldborsót. Pár percig együtt dinszteljük őket, majd meghintjük pirospaprikával , elkeverjük, és felöntjük kb másfél liter vízzel . Ízesítjük sóval és borssal, majd lassú tűzön főzzük. Közben elkészítjük a húsgombócokat. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával és összegyúrjuk a keveréket,majd ügyesen gombóckákat formázunk belőle. A húsgombócokat belefőzzük a borsólevesbe, 5-8 perc elegendő is.
2012. február 11., szombat
Zöldborsóleves húsgombóccal
Elkészítése: a felhevített olajra dobjuk a megtisztított és felkarikázott zöldségeket, valamint a zöldborsót. Pár percig együtt dinszteljük őket, majd meghintjük pirospaprikával , elkeverjük, és felöntjük kb másfél liter vízzel . Ízesítjük sóval és borssal, majd lassú tűzön főzzük. Közben elkészítjük a húsgombócokat. A darált húshoz hozzáadjuk a tojást, ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával és összegyúrjuk a keveréket,majd ügyesen gombóckákat formázunk belőle. A húsgombócokat belefőzzük a borsólevesbe, 5-8 perc elegendő is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
igen guszta, és nem is macerás, ki lesz próbálva :))
VálaszTörlésmegnyugod))),mármint a macera miatt
TörlésMint a többi ételed, ez is ínycsiklandozó!:)
VálaszTörlésköszönöm,kedves tőled)))
Törlésez finom lehet, nagyon :)
VálaszTörlésgaluska helyett húsgombóc
TörlésNagyon szeretem a borsólevest, de még húsgombóccal soha nem készítettem, pedig szuper gondolat! :) Nagyon jó a fotó, meg is kívántam emiatt ezt a leveskét...
VálaszTörlésgaluska helyett megteszi))
Törlés