2012. február 10., péntek

Spenótos-bazsalikomos minesztrone


...ebben a levesben is leveles spenót volt))))...

Hozzávalók: 0,5 dl olívaolaj, 1 póréhagyma, 2 sárgarépa, 2 cukkini, 2 szál metélőzeller, 1 padlizsán, 0,5 l zöldségalaplé, 20 dkg hámozott konzervparadicsom, 1 evőkanál balzsamecet, 1 csipet cukor, szardellapaszta ízlés szerint, 2 marék spenót, 1 marék bazsalikom, ,  só, reszelt parmezán a tálaláshoz

Elkészítése: az olívaolajon elkezdjük pirítani a vékony karikákra vágott póréhagymát. Sózzuk, majd felkarikázzuk a sárgarépát, a cukkinit és a zellerszárakat, felkockázzuk a padlizsánt és beletesszük a levesbe a zöldségeket. Felöntjük fél liter alaplével és ugyanennyi vízzel. Körülbelül 25 perc alatt puhára főzzük, hozzátesszük a 20 dkg hámozott konzervparadicsomot, majd felforraljuk. Amikor már forr hozzáadjuk a balzsamecetet, csipet cukorral szardellapasztával ízesítjük. Végül beleszórjuk a megmosott zöld leveleket és elzárjuk a lángot, ezekkel már nem kell főzni. Tálalhatjuk egy kanál tejföllel és reszelt parmezánnal.
Az eredeti recept a 2012. február havi Vidék Íze c. újságban található. Amit változtattam rajta: tettem bele egy konzerv fehér babot is és parmezán helyett sima, mezei sajtot reszeltem a tetejére.


6 megjegyzés: