2012. február 4., szombat

Káposztás nyúl sütőben sütve


Hozzávalók: fél nyúl, 50 dkg sav. káposzta, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál kókuszolaj, pirospaprika, bors, rózsaszín himalája só, 1 darabka jófajta szarvaskolbász, 20 dkg angolszalonna, pár szem borókabogyó, 3-4 db szárított lime levél, 2 dl paradicsomlé

Elkészítése: egy jénai tál aljára kókuszolajat öntök , belevágom a hagymát, belekarikázom a kolbászt és beledarabolom az angolszalonnát . Erre terítek egy sor káposztát , majd ennek a tetejére helyezem a nyúl alkatrészeket. Ízesítem sóval, borssal , rászórom a pirospaprikát , a borókabogyókat és a lime leveleket, valamint  a fokhagymagerezdeket. Majd ismét káposzta következik a tetejére. Ezt is megsózom kissé, borsozom és felöntöm a paradicsomlé és némi víz keverékével.Lefedem a jénait, előmelegített sütőbe tolom a nyulas káposztát és a hús puhulásáig párolom, majd leveszem a tál fedelét és visszateszem a sütőbe annyi időre, hogy a káposzta megpiruljon a tetején.



9 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki guszta! Nagyon szeretem a káposztát nyúlhúst még nem volt szerencsém enni,de annyira finom amiket még hozzá is tettél, kolbász, szalonna együttesen ez csak finom lehet! Egyszóval szívesen megkóstolnám !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most már egyszer ki kéne próbálnod a nyúlhúst))),nagyon finom

      Törlés
  2. Szóval, az első gondolatom, nyomdafestéket nem tűrt volna, ezért finoman csak annyit jegyeznék meg, hogy igen kellemes megjelenésű étket prezentáltál ide kedves Málna. Mondhatni nagyon gusztusos. Ezt is mentem és beiktatom táncrend stb stb stb.
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés
  3. ez valami gyönyörűségesen kívánatos kaja lehet, akkorákat nyelek, hogy biztos odahallatszik :P :))))

    VálaszTörlés
  4. Az ott lazac a nyúl mellett? Az a kocka, nem a káposzta..))

    VálaszTörlés