Hozzávalók: 40 dkg darált sertés, 2 ek. kókuszolaj, 2 ek. par. püré, 3 dl paradicsomlé, 1 ek. nyírfacukor, oregáno, rózsaszín só, bazsalikom, bors, 2 db szárított lime levél, 20 dkg reszelt sajt, 12 db cannelloni
Elkészítése: az olajon fehéredésig sütjük a darált húst, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a parpürét. Ízesítjük a cukorral, sóval, oregánoval, bazsalikommal, borssal és a lime levelekkel. (ha nagyon sűrűnek találjuk, tehetünk hozzá egy picur vizet) Addig főzzük ameddig a hús meg nem puhul. Ekkor a cannellonikba töltjük a szószt (én kiskanállal ügyeskedtem bele), és kiolajozott jénaiba fektetjük őket. A maradék szószhoz még egy kis paradicsomlét teszünk és így öntjük a tésztákra. Sajtot szórunk a tetejére és sütőben kb. 20 percig sütjük.
Málna Te 1 gondolat olvasó vagyol pont cannellonit akarok csinálni, de saját gyártásu tésztával, és sajtos besamelles karfiollal akarom megalkotni ahogy a dübárit csinálja az ember, de lehet, hogy ez a változat is beleszól, és ezt fogom. Mentettem a szépséget, és lóba következik.
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
Neduddgi...először én is a besameles megoldásra gondoltam, by lasagne, de aztán inkább a paradicsomos mellett döntöttem, némi sugallatra persze)))
VálaszTörlésMálnuka!
VálaszTörlésSzerintem pedig nagyon klassz lett!!!
El is fogom készíteni így is:-))
Gesztenye blogján láttam először, és azt meg is alkottam, aztán gondoltam csinálok mást, és erre jöttél Te ezzel a változattal, most nagy a dilemma, hogy mi legyen, de szerintem a szabi alatt sorra kerül mindkettő
VálaszTörléskonyhatündérek nagy találkozása :PPPP
VálaszTörlésén is meg fogom lóbálni, ahogy neduddgi mondá :))))))
Számomra ahogy beszéltek és amiről annyira hébernek tűnik mert nem ismerem ezt a fajta tésztát. Már csak kikövetkeztetni tudtam hogy arról van szó. Amit csináltál számomra nagyon guszta és a hozzávalókat olvasva nagyon finom lehet az íze! Azt sem tudom, hogy miért mondod hogy nem szép? Nagyon guszta !
VálaszTörlésÉva hogy ne találgass: 1/2 liszt; 4 tojás; 1 evőkanál olaj; 2 kiskanál só; és egy pici langyos víz ebből áll a cannelloni. Jól meggyúrod, és utána vékonyra kinyújtod, majd és 12*8 cmm-es darabokra vágod fel, majd ebbe rakod a tölteléket, és vastag csővé tekered össze, és lőn cannelloni bocsánat kedves málna, hogy belekontárkodtam a Te területedbe :D
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI
ja ez az eredeti cannelloni olasz tészta receptje, ezt elfelejtettem írni.
VálaszTörlésNekem a tiéd is tetszik! :)
VálaszTörlésgesztenye...én imádom az ilyen mártásokat)))
VálaszTörléscatyst...érdemes kipróbálni, nálunk nagy sikere volt
VálaszTörlésÉva...Neduddgi leírta hogyan kell készíteni cannellonit, de készen is kapható, csak meg kell tölteni a csöveket
VálaszTörlésNeduddgi...nyah jó, ha valakinek van kedve gyúúúúúrni)))
VálaszTörlésPetra...köszönöm)))
VálaszTörlésén már csak olyan tésztát veszek meg, amit nem tudok megcsinálni. pl kopasz honya :D
VálaszTörlés