Elkészítése: a felhevített olajra dobjuk a felszeletelt paprikát és hagymát, a lereszelt gyömbért és narancshéjat, pár percig dinszteljük együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi borral, hogy ellepje. Addig főzzük (nagy lángon) , amíg a bor el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a két kanál mézet és megkaramellizájuk a paprikát és a hagymát. Húsok mellé köretnek nagyon finom.
2011. december 20., kedd
Paprika izé)))
Elkészítése: a felhevített olajra dobjuk a felszeletelt paprikát és hagymát, a lereszelt gyömbért és narancshéjat, pár percig dinszteljük együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi borral, hogy ellepje. Addig főzzük (nagy lángon) , amíg a bor el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a két kanál mézet és megkaramellizájuk a paprikát és a hagymát. Húsok mellé köretnek nagyon finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon kellemes lehet az íze! Zöldséges, de édeskés is és a színe megint nagyon szép! Guszta!
VálaszTörlésCsatlakozom Évához, szerintem is finom lehet az íze. Na, elkérem karácsony utánra a receptet, mert karácsonyra már megvan a menüterv.
VálaszTörlésÉva...köszönöm, sültek és halak mellé nagyon finom köretnek
VálaszTörlésKreatív konyha...még be lehet illeszteni a karácsonyi menübe, pillanatok alatt kész, húsok és halak mellé kitűnő
VálaszTörlésUtálom... :) a lecsó az egyetlen étel, amit nem eszek meg, a paprika miatt. Bocsika.
VálaszTörlésDe nagyon szép!!
Aham...akkor erről írtál! :):):):):) Tényleg jó lehet, és az áfonyamártás mellé el is fér :):)
VálaszTörléshúúú, ez nagyon fini lehet...ki lesz prószálva :))
VálaszTörlésNefi...olyan izééééééé vagy)))
VálaszTörlésVCS...el, mert szép színes, mutatós
VálaszTörléscatyst...és azért lássuk be, nem macerás)))
VálaszTörlésháááát... azért van vele macera, de időnként megéri :PP
VálaszTörlésSzóval, ezt elmentettem Málna izéi közé, mert ezt is beillesztem a táncrendbe, oszt valamikor felveszem a kis balettpipömet, és hajráááááááááá:DD
VálaszTörlésMaradok 10-telettel NEDUDDGI