2011. december 20., kedd

Paprika izé)))


Hozzávalók: 1 kaliforniai paprika, 1 fej hagyma, egy darab 3-4 cm-es gyömbér, 1, 5 dl félédes fehérbor, 2 evőkanál szőlőmagolaj, só, bors, 2 evőkanál méz, egy fél narancs reszelt héja

Elkészítése: a felhevített olajra dobjuk a felszeletelt paprikát és hagymát,  a lereszelt gyömbért és narancshéjat, pár percig dinszteljük együtt. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi borral, hogy ellepje. Addig főzzük (nagy lángon) , amíg a bor el nem párolog. Ekkor hozzáadjuk a két kanál mézet és megkaramellizájuk a paprikát és a hagymát. Húsok mellé köretnek nagyon finom.



12 megjegyzés:

  1. Nagyon kellemes lehet az íze! Zöldséges, de édeskés is és a színe megint nagyon szép! Guszta!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Évához, szerintem is finom lehet az íze. Na, elkérem karácsony utánra a receptet, mert karácsonyra már megvan a menüterv.

    VálaszTörlés
  3. Éva...köszönöm, sültek és halak mellé nagyon finom köretnek

    VálaszTörlés
  4. Kreatív konyha...még be lehet illeszteni a karácsonyi menübe, pillanatok alatt kész, húsok és halak mellé kitűnő

    VálaszTörlés
  5. Utálom... :) a lecsó az egyetlen étel, amit nem eszek meg, a paprika miatt. Bocsika.
    De nagyon szép!!

    VálaszTörlés
  6. Aham...akkor erről írtál! :):):):):) Tényleg jó lehet, és az áfonyamártás mellé el is fér :):)

    VálaszTörlés
  7. húúú, ez nagyon fini lehet...ki lesz prószálva :))

    VálaszTörlés
  8. Nefi...olyan izééééééé vagy)))

    VálaszTörlés
  9. VCS...el, mert szép színes, mutatós

    VálaszTörlés
  10. catyst...és azért lássuk be, nem macerás)))

    VálaszTörlés
  11. háááát... azért van vele macera, de időnként megéri :PP

    VálaszTörlés
  12. Szóval, ezt elmentettem Málna izéi közé, mert ezt is beillesztem a táncrendbe, oszt valamikor felveszem a kis balettpipömet, és hajráááááááááá:DD
    Maradok 10-telettel NEDUDDGI

    VálaszTörlés